Hoşgeldiniz  

Küçük tenisçilerin idolü çağla

Semih Köken | 26 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

MURATPAŞA Belediyesi Yaz Spor Okulu’nda tenis eğitimi alan çocuklar, İstanbul Cup’ı kazanarak WTA klasmanında şampiyonluk yaşayan ilk Türk tenisçi Çağla Büyükakçay’ı kendilerine örnek alıyor.

Muratpaşa Belediyesi’nin açtığı ücretsiz yaz spor okullarında eğitim sürüyor. Geleceğin sporcularını yetiştirmek için 20 branşta açılan yaz spor okulunda tenis büyük ilgi görüyor. Özellikle kız çocuklarının ilgi gösterdiği tenis branşına yönelik eğitim, haftanın 4 günü günde 2 saat, Oyak, Astur, 75. Yıl ve Çağlayan Spor Tesisleri’nde veriliyor.

253 KÜÇÜK TENİSÇİ

Muratpaşa Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nce düzenlenen Yaz Spor Okulu tenis branşına 253 öğrenci devam ediyor. Antrenörler Ayşe Karasu Tabakoğlu, Ebru Yıldız, Nurgül Sülekseçkin, Yağmur Konuk ve Hatice Dikencik’ten temel tenis eğitimi alan çocuklar, İstanbul Cup’ı kazanarak WTA klasmanında şampiyonluk yaşayan ilk Türk tenisçi olan Çağla Büyükakçay gibi olmak istediklerini söyledi.

TEMEL KURAL VE TEKNİK

Çocuklara, tenisin temel kural ve tekniğini öğrettiklerini söyleyen antrenörler, “Çocuklar, spora başlamanın ve spor yapmanın heyecanını yaşıyor. Raket tutma, servis, forehand, backhand gibi temel ve teknik bilgiler veriyoruz. Bunun yanı sıra sporcu sağlığı ve beslenmesi konusunda da yardımcı oluyoruz. Hedefimiz çocuklara sporun yanı sıra sosyal ve kültürel olarak da gelişimlerini sağlamak” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle