Hoşgeldiniz  

Konyaaltı’ndan sağlık hizmeti

Semih Köken | 03 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Konyaaltı’ndan sağlık hizmeti

KONYAALTI Belediyesi kimsesiz, yardıma muhtaç ve engelli vatandaşlara yönelik sürdürdüğü ‘Sağlık ve Ev Hizmetleri Projesi’ kapsamında yılın ilk yarısında 700 kişiye sağlık hizmeti sundu.

 

Konyaaltı Belediyesi sağlık alanında yürüttüğü ‘Sağlık ve Ev Hizmetleri Projesi’ ile ihtiyacı olan hastanın ayağına sağlık hizmeti götürüyor. Evde sağlık hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, Konyaaltı Belediyesi’ne müracaat ederek hizmet talebinde bulunuyor. Ekipler, vatandaşın evine giderek hasta takibini başlatıyor. Oluşturulan veriler sayesinde, hastanın her türlü ihtiyacı zaman kaybetmeksizin karşılanıyor. Hastalara kan alımı, enjeksiyon, pansuman, serum, sonda, kan şeker ölçümü gibi çok yönlü hizmetler sunuluyor.

 

ENGELLİLERE ULAŞIM HİZMETİ

 

Bu kapsamda yılın ilk yarısında 300 kişiye pansuman, enjeksiyon ve küçük müdahale hizmeti verildi. Proje kapsamında asansör ve teknik ekipmana sahip, 7 yolcu ve 2 tekerlekli sandalye kapasiteli engelli aracıyla da 372 kişiye sağlık hizmeti verildi.

 

BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

 

Gökçam Mahallesi’nde oturan Okan Alkan, görünmez kaza diye adlandırdığı olay sonucunda sağ bacağında kırıklar oluştuğunu ve ameliyat olduğunu dile getirdi. Bu ameliyat sonrası Konyaaltı Belediyesi Sağlık ve Ev Hizmetleri Projesi’nden faydalanmaya başladığını ifade eden Okan Alkan, belediye görevlilerinin kendisiyle son derece iyi ilgilendiğini belirterek Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti.

 

Evinde düşüp bacağını kıran Yeter Baran da bu hizmetten faydalanan diğer bir isim. Konyaaltı Belediyesi’nin kendisi için her hafta birkaç gelip yaralı bacağına pansuman yaptığını ifade eden 86 yaşındaki Yeter Baran, Belediye’nin bu hizmetiyle yeniden hayata tutunduğunu söyledi.

 

BÖLGE HALKINA YERİNDE HİZMET

 

Belediye Başkanı Muhittin Böcek de “İlçe sınırlarımız içerisinde geçtiğimiz yıl Sağlık ve Ev Hizmetleri Projesi kapsamında yılın ilk 6 ayında yaklaşık 700 kişiye ulaştık. Özellikle hastaneye gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımıza yönelik verilen evde sağlık hizmetiyle önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getiriyoruz. Bu anlamda bu projeyi önemsiyorum. Görevlerini büyük bir titizlikle yerine getiren sağlık ekiplerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle