Hoşgeldiniz  

Konyaaltı sahili ihalesinde yine alıcı çıkmadı

Semih Köken | 06 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Konyaaltı sahili ihalesinde yine alıcı çıkmadı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce 2 kez ihaleye çıkardığı Konyaaltı Sahili’ne talip çıkmayınca üç bölüme ayırarak çıktığı ilk ihale olan ‘Beach Park’ kısmı ihalesine de katılan olmadı.

Büyükşehir Belediyesi daha önce tamamı için 2 kez ihaleye çıktığı Konyaaltı Sahili’ne talip çıkmayınca farklı bir yönteme başvurdu. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği 6 kilometrelik sahili bu kez üç kısma ayırarak ihaleye çıkaran Büyükşehir Belediyesi, bugün Konyaaltı Varyantı’nın başladığı bölümden Minicity’e kadar alanı kapsayan Beach Park’ı ihaleye çıkardı. Beach Park ihalesi, avam proje kapsamında yer alan ünitelerin yapımı ve çevre düzenlemesi 29 yıl süre işletilmesi ve süre sonunda bedelsiz olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi şartıyla gerçekleştirildi. Yaklaşık 43 milyon liralık yatırım bedeli olan ihalenin, işletme bedeli de yıllık 4.4 milyon lira + KDV olarak belirlendi.

Yap-işlet-devret modeliyle çıkılan ihale Encümen Toplantı Salonu’nda saat 14.00’da başladı. Ancak katılımcı olmayınca ihale 2 dakikada tamamlandı. Öte yandan ihalenin güvenliğini salonun önünde bekleyen çevik kuvvet polisi sağladı.

SAHİL KISMI İHALESİ 13 TEMMUZ’DA

Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı sahilinin ikinci kısmı için ihale ise 13 Temmuz’da Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirilecek. Boğaçayı’nın doğusu ile Beach Park girişi arasındaki alan için 29 yılığına yap-işlet -devlet modeliyle ihaleye çıkılacak.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle