Hoşgeldiniz  

Konyaaltı Belediyesi, dere ıslah çalışması başlattı

Semih Köken | 25 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Konyaaltı Belediyesi, dere ıslah çalışması başlattı
Konyaaltı Belediyesi Karatepe Mahallesi’nde Borualtı Caddesi boyunca devam eden dere yatağında ıslah çalışması başlattı.

 

Karatepe Mahallesi’nde oturan vatandaşların yağışlı günlerde yaşadığı kabus sona erdi. Borualtı Caddesi boyunca uzanan dere yatağı içinde kum birikmesi sonucu  zaman içinde bozulma ve hatların yetersiz kalması nedeniyle cadde ve yollarda oluşan göllenmeler yüzünden yağmurlu günlerde sıkıntı yaşayan bölge sakinleri, Konyaaltı Belediyesi’nin dere ıslah çalışmasıyla rahat bir nefes aldı.

Borualtı Caddesi boyunca uzanan derenin bir kolu, 500 metre uzunluğunda, 2 metre yüksekliğinde ve bir metre genişliğinde taş duvar ile örülerek ıslah edildi. Dere yatağı temizlenerek derinleştirildi. Böylelikle yağmur sularının sağlıklı bir şekilde toplanması sağlanırken, sel taşkınlarının da önüne geçilmiş olundu.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karatepe Mahallesi Borualtı Caddesi boyunca uzanan derenin zaman zaman sel suları nedeniyle taşkın oluşturduğunu belirterek, dere ıslah çalışması ile bunun önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi. “Geçtiğimiz günlerde yağan yağmurlarla birlikte bu derede oluşan taşkın, caddenin bir bölümünü kullanılamaz hale getirdi.” diyen Başkan Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, derenin ıslahı için taş duvar örgü çalışması yaptığını söyledi. Derenin caddeye bakan kısmında 500 metre uzunluğunda ve 2 metre yüksekliğinde taş duvar örgü çalışması yaptıklarını dile getiren Başkan Böcek, bu çalışmalarla birlikte hem caddenin genişletildiğini, hem de bölge halkını tehdit eden sel taşkınlarının önüne geçildiğini söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle