Hoşgeldiniz  

Konut kredisi aldığını sanıp öldürmüşler

Semih Köken | 31 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Konut kredisi aldığını sanıp öldürmüşler

ANTALYA’da geçen yıl evinde el ve ayakları bağlandıktan sonra boğularak öldürülen masör 47 yaşındaki Faruk Kahraman’ın, çekmeyi planladığı konut kredisi için kurban seçildiği ortaya çıktı. 5 Kırgizistan vatandaşının Kahraman’ı çektiğini zannettikleri kredi parasını alarak öldürdüğü belirlendi.

Antalya’daki turistik tesislerde masör Faruk Kahraman’dan haber alamayan yakınlarının ihbarı üzerine polis, 17 Mart 2015 akşamı Muratpaşa ilçesi Yeşilbahçe Mahallesi’ndeki apartman dairesine gittmişti. Çilingir yardımıyla girilen evin salonunda Faruk Kahraman’ın cesedi bulunmuştu. Eli ve ayakları bağlı halde bulunan ceset üzerinde yapılan otopside, Faruk Kahraman’ın darp edildikten sonra boğularak öldürüldüğü anlaşılmıştı. Yapılan araştırmada Kahraman’ın, Kırgızistan uyruklu 18 yaşındaki Elvira Baısultanova ve 22 yaşındaki Aısana Muzurbekova’yı zaman zaman evinde barındırdığı, iki kadına evin yedek anahtarını verdiği tespit edildi.

Apartmanın güvenlik kamerası görüntülerinden 16 Mart akşamı Kahraman’ın peşinden eve gelen Aisana Muzurbekova’nın yedek anahtarla kapıyı açmak yerine zile basıp girdiği, saat 02.50 sıralarında ise yüzlerini gizlemeye çalışan üç kişinin ellerindeki yedek anahtarla kapıyı açıp girdikleri görüldü. 23 yaşındaki Dilshod Ashurov, 32 yaşındaki Said Khazhıev ile 25 yaşındaki İslam Sultanbaev adlı 3 kişinin saat 04.35’te yanlarına Aisana Muzurbekova’yı da alarak aceleyle binadan çıktığı, daha sonra gruba gözcülük yaptığı iddia edilen Elvira Baısultanova’nın da katıldığı tespit edildi. Şüphelilerin hepsinin cinayetin işlendiği gün yurtdışına kaçtıkları belirlendi.

Soruşturma sürdürülürken şüphelilerden Said Khazhiev’in 13 Ocak 2016 tarihinde İstanbul üzerinden Türkiye’ye tekrar giriş yaptığı belirlendi. Said Khazhiev, yakalanıp Antalya’ya getirilirken sorgusunda suçlamaları kabul etmedi. Ancak öldürülen masörün yatak odasında DNA’sı tespit edildi. Khazhiev, ifadesinin ardından tutuklandı.

Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 4’üncü duruşması yapıldı. Davayla ilgili iddianamade, Faruk Kahraman’ın, tanıştığı Elvira ile Aisana adlı Kırgızistanlı iki kadınla cinsel ilişki boyutunda arkadaşlık yaptığı belirtildi. Kahraman’ın ev almak için bankadan kredi çekeceğini söylediği iki kadının, parayı yağmalamak için Kırgızistanlı arkadaşlarını Antalya’ya çağırıp birlikte plan yaptıkları öne sürülen iddinamede, kredinin çekileceği gün planın hayata geçirildiği kaydedildi. Olay günü Elvira Baısultanova’nın dışarıda gözcülük yaptığı, diğer dört kişinin ise ellerini ve ayaklarını bağladıkları Faruk Kahraman’ı ‘Çektiğin krediyi ver’ diye darp ettikleri, maktulün ise kredi çekmediği için parayı veremediği, buna inanmayan şüphelilerin ise evin her yerini döküp saçarak para aradığı, bulamayınca da yakalanma endişesiyle boğup öldürdükleri belirtilen iddianamede, şüphelilerin ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle yargılanması istendi.

Said Khazhiev ise savunmasında, olayla ilgisi olmadığı iddiasını yineledi. Cinayet işlemesi halinde Türkiye’ye gelmesinin söz konusu olamayacağını ifade eden Khazhiev, hakkında beraat kararı verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, diğer sanıklar hakkında yakalama emirlerinin infazının beklenmesine karar verip duruşmayı erteledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle