Hoşgeldiniz  

Kongreden birincilik ödülü

Semih Köken | 24 Kasım 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kongreden birincilik ödülü

ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SBÜ AEAH), Ulusal Radyoloji Kongresi’nden ödülle döndü.

Türk Radyoloji Derneği tarafından 1-5 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen ’37. Ulusal Radyoloji Kongre’sinde, SBÜ AEAH Radyoloji Uzmanı Dr. Gamze Durhan’ın da yer aldığı ‘Histopatolojik Özellikler ve Mikrokalsifikasyonlar Meme Kanserinde Elastisteyi Etkiler mi?’ adlı çalışma, kongrede yer alan 856 çalışma arasından en iyi poster birincilik ödülünü aldı.

Dr. Gamze Durhan, her yıl kongreyi 1000’i aşkın katılımcının izlediğini ve kongreye alanında uzman çok sayıda doktorun katıldığını aktardı. Dr. Durhan, kongrenin ardından yine her yıl 8 Kasım’da düzenlenen ‘Uluslararası Radyoloji Günü’nde bu yıl ‘Meme Radyolojisi’ temasının ele alındığını söyledi.

Meme kanserinin kadınlarda görülen kanser tipleri arasında ilk sırayı, kanser ölümlerinde ise ikinci sırayı aldığını kaydeden Dr. Gamze Durhan, “Meme kanseri ve tarama konusunda farkındalık oluşturmak için ülkemizde son yıllarda giderek artan çalışmalar yapılıyor. Meme kanserinin erken tanısı hem sağ kalım hem de sonrasındaki hayat kalitesi açısından çok önemli. Erken tanıda ise radyoloji kilit role sahip. Memenin radyolojik inceleme yöntemi olan mamografi erken tanıda etkinliği kanıtlanmış bir tarama yöntemidir. Erken tanı ile erken tedavi sağlanan hastalarımız meme kanseri tanısı almadan önceki sağlığına kısa sürede kavuşabilmektedir. Erken tanı sadece hastanın sağ kalımı için değil, hastanın ameliyat sırasında memesinin korunabilmesi için de büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

Radyolojinin meme kanserindeki rolünün erken tanı sonrasında da devam ettiğini belirten Dr. Gamze Durhan, şöyle konuştu:

“Lezyon saptandıktan sonra, patolojik tanı için görüntüleme eşliğinde biyopsiler ile minimal invaziv girişimle örnek doku alınması da konusunda uzman radyolog tarafından yapılmalıdır. Bu şekilde radyolog hem hastanın tedavisine yön vermekte hem de tedavi sonrası izlemde klinisyene yol göstermektedir. Mamografi yanı sıra meme görüntülemesinde ultrasonografi ve meme MRG de kullanılmaktadır. Meme görüntülemesi aynı zamanda çok aktif bir araştırma alanıdır.”

ANTALYA, (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle