Hoşgeldiniz  

Kızıltoprak ve Yenigün’de su baskınları tarih olacak

Semih Köken | 05 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kızıltoprak ve Yenigün’de su baskınları tarih olacak

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak ve Yenigün mahallelerinde 10 bin metre uzunluğunda drenaj hattı döşeyerek, bölgenin yağmursuyu sorununu çözdü. Sağlam ve modern yağmursuyu hattına kavuşan mahallelerde artık istenmeyen sel ve baskın görüntüleri tarihe karışacak.

Antalya genelinde alt yapı seferberliği başlatan ASAT Genel Müdürlüğü, merkez ilçelerin yağmur suyu sorunlarını çözmeye devam ediyor. ASAT, bu kapsamda Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak ve Yenigün mahallelerinde başlattığı yağmur suyu çalışmalarını tamamlandı. Şiddetli yağışlarda su baskınlarına maruz kalan iki mahalleye 6 milyon yatırım maliyetiyle 10 bin metre uzunluğunda yağmursuyu hattı döşendi.

ASAT ekipleri, Kızıltoprak mahallesi yağmur suyu çalışmalarında 400’lük, 600’lük, 800’lük korige borular ile 800’lük, 1200’lük ve 1400’lük betonarme borular kullandı. Yenigün Mahallesi’nde betonarme boruların yanı sıra farklı ebatlarda kutu menfez imalatı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sağlam ve modern yağmursuyu çalışmaları sayesinde bu mahallelerde artık istenmeyen sel ve baskın görüntüleri yaşanmayacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle