Hoşgeldiniz  

Kırkpınar güreşleri Expo 2016’da tanıtıldı

Semih Köken | 27 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kırkpınar güreşleri Expo 2016’da tanıtıldı

EDİRNE’de bu yıl 655’incisi yapılacak Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin 11 ilde düzenlenecek tanıtımı, Expo 2016 Antalya’da başladı. Pehlivanlar, Expo 2016 alanında kısa bir gösteri düzenleyerek, Edirne’de yapılacak Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ni tanıtma imkânı buldu.

Edirne Belediye Başkanlığı organizasyonluğunda 18- 24 Temmuz tarihleri arasında 655’incisi yapılacak Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin 11 ildeki tanıtımının başlangıcı, Expo 2016 Antalya’da yapıldı. Edirne Belediyesi Yağlı Güreş Koordinatörü İbrahim Doğan, Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Avcı’nın da katıldığı etkinlikte, dört büyük orta boyu pehlivan, kispetlerini giyip, davul zurna eşliğinde gösteri güreşi yaptı.

Antalya’nın ‘Pehlivanlar diyarı’ olmasından dolayı ilk tanıtım gösterisini Expo 2016’da yaptıklarını belirten Doğan, “Edirne’ye, Antalya’dan çok sayıda seyirci bekliyoruz. Antalya’dan sonra İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa ve Burdur’da toplantılar yapılıp, gösteriler düzenlenecek. Amacımız daha çok tanıtım ve katılım” dedi.

Gübretaş Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi yanındaki yeşillik alanda düzenlen gösteri güreşi, yaklaşık 20 dakika sürdü. Güreş sonrası ise izleyenler, pehlivanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle