Hoşgeldiniz  

Kılıçdaroğlu’nun Maaşına Haciz Mi Konuldu?

SEMİH KÖKEN | 28 Nisan 2015 | Gündem, Siyaset A- A+

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, tazminat davası nedeniyle icralık olduğu ve maaşına haciz konulduğu öne sürüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun, Yargıtay tarafından onaylanmış tazminatı ödemediği gerekçesiyle icraya verilip maaşına haciz konulduğu öne sürüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2010 yılında Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve dönemin Büyükşehir Belediye BaşkanıMehmet Özhaseki hakkında yolsuzluk iddialarında bulunmuştu. İddialar nedeniyle Özhaseki ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi çalışanları, hakaret davası açmıştı.

FAİZİYLE BİRLİKTE 8 BİN TL

Kılıçdaroğlu hakkında devam eden tazminat davalarından birisiyle ilgili sonuç çıktı. KayseriBüyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan, açmış olduğu tazminat davasını kazanarak mahkeme masrafları ve faizleriyle birlikte 8 bin 772 TL almaya hak kazandı. Yargıtaytarafından da onandıktan sonra Beyhan’ın avukatları tarafından Kayseri 2. İcra Müdürlüğü’ne başvuru yapıldı.

TBMM’YE MÜZEKKERE YAZILDI

İcra Müdürlüğü’nce Kılıçdaroğlu‘na ödeme tebligatı yapıldı. Kayseri 2. İcra Müdürlüğü’nün ödeme tebligatına rağmen 10 gün içinde tazminatı ödemeyen Kılıçdaroğlu için icra kararı çıkartıldı. İcra Müdürlüğü, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na müzekkere yazarak CHP lideri hakkındaki icranın işleme konulmasını ve borcunu ödeyinceye kadar maaşından kesilmesini istedi.

Müzekkerede şu ifadelere yer verildi:

Borçlu Kemal Kılıçdaroğlu‘nun borcu bitinceye kadar ücret, nema, toplu sözleşme farkı ve ikramiyelerinin 1/4’ünün; teminatlar bakımından, borçlunun iş akdinin feshi halinde ihbar ve kıdem tazminatının tamamının borç miktarına yetecek kadarına haczine karar verilmiştir. Borçlunun maaşı üzerine konulmuş başka hacizler var ise sırayla alınması ve dosya no’ları ile borç miktarının ve ne zaman sona ereceğinin en geç 7 gün içinde bildirilmesi rica olunur.(haberler.com)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle