Hoşgeldiniz  

Kepez’den Halep’e 12 Tır Yardım

Semih Köken | 15 Şubat 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Kepez’den Halep’e 12 Tır Yardım

Antalya’nın Kepez ilçesinden Halep’e 12 tır insani yardım malzemesi gönderildi.

Kepez'den Halep'e 12 Tır Yardım, System.String[]

Antalya’nın  Kepez ilçesinden Halep’e 12 tır insani yardım malzemesi gönderildi.

Kepez Belediyesi işbirliğiyle toplanan insani yardım malzemesi taşıyan 10 tırı geçen ay gönderen Hayrat Vakfı  Antalya Temsilciliği, bu kez de 12 tır birden gönderdi.  Kepez Belediyesi Başkanı  Hakan Tütüncü ve vakfın gönüllülerinin katıldığı insanı yardım tır’larını uğurlama töreni,  Erdem Bayazıt Kültür Merkezi önünde oldu. Hayır dualarının okunduğu törende, 2 tır’ın  Türkiye‘deki mültecilere, kalan 10 tır’daki yardım malzemelerinin de Halep,  Cerablus ile El-Bab’a ulaştırılacağı açıklandı.

Tüylerimiz diken diken oluyor

İnsanı yardım malzemelerini Halep’li kardeşlerimize göndermek için yine bir araya geldiklerini belirten  Kepez Belediyesi Başkanı  Hakan Tütüncü, bu yardımlar için üçüncü kez aynı yerde bir araya geldiklerini hatırlattı. Üçünde de çok duygusal anlara şahit olduklarını belirten Tütüncü, “Yardım tır’larımız yola çıkarken tüylerimizin diken diken olduğu vakitler oldu. Bugün de dualar edilecek, şoför arkadaşlarımız korna çalarak bizi selamlayarak yola çıkacaklar” dedi.

Medeniyet tasavvurumuzun yüceliği

Bu güzel manzaranın, bu hayır kervanının sadece kendisini düşünenlerden tarafından oluşturulamayacağına işaret eden Tütüncü, “Peygamberimizden aldığız o hikmet ile hiç görmedikleri kardeşlerimiz için ellerini ceplerine atıyorlar. Bu bizim ait olduğumuz medeniyet tasavvurunun yüceliğidir” diye konuştu.

Haleplilere mutluluk yaşatacak yardım

Hayrat Vakfı temsilcilerinin konuşmalarında çok mütevazi davrandığını vurgulayan Tütüncü, bu yardımları organize etmek için çok çalıştıklarına kendisinin de şahit olduğunu söyledi. Vakfın bu hayra kendilerini de ortak ettiğini belirten Tütüncü, “İlk gönderdiğimiz yardımları alanların yüzlerindeki mutluluğu, sosyal medyadan görmüşsünüzdür. İnşallah bu tır’lar da böyle mutluluklar yaşatacaktır” dedi.

Komşuluk sınırlarımız geniş

Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Süreyya Saltık da, “Peygamberimiz komşunun hakkını, hukukunu çok ciddi manada muhafaza etmeyi bize emrediyor. Biz komşuluğu çok daha geniş anlıyoruz. Memleketimizin etrafındaki muhtaç olan insanları da komşumuz olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle