Hoşgeldiniz  

Kepez ve Tuşba Kardeş Şehir Oldu

Semih Köken | 28 Şubat 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Kepez ve Tuşba Kardeş Şehir Oldu

Antalya’nın Kepez Belediyesi ile Van’ın merkez ilçelerinden Tuşba Belediyesi arasında “kardeş şehir” ön protokolü imzalandı.

Kepez ve Tuşba Kardeş Şehir Oldu, System.String[]
Antalya’nın  Kepez Belediyesi ile  Van‘ın merkez ilçelerinden  Tuşba Belediyesi arasında “kardeş şehir” ön protokolü imzalandı.

Kepez Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen törende konuşan  Tuşba Belediye Başkanı  Fevzi Özgökçe,  Tuşba‘da bugüne kadar yapılamayan belediyecilik hizmetlerini yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Belediyecilik çalışmalarını yaparken işin duayeni, tecrübeli belediye başkanlarını rehber edindiklerini ifade eden Özgökçe, “Antalya’nın güzel ilçesi  Kepez‘de iki dönem belediye başkanlığını kazanan  Hakan Tütüncü Başkanımızın tecrübelerinden istifade ederek,  Tuşba‘ya güzel projeler kazandırmak istiyoruz. Kardeş şehir protokolü ile güzel projelerin hayata geçirilmesine zemin hazırlayacak önemli bir çalışmayı  Antalya  Kepez‘de başlattık.” diye konuştu.

Kepez Belediye Başkanı  Hakan Tütüncü de eser üretmenin, belediyeciliğin ve insanların taleplerinin karşılanmasının zor bir iş olduğunu vurguladı.

Belediye başkanının bir altyapısı ve birikimi olması gerektiğine değinen Tütüncü, “Bununla beraber belediye başkanlığı bir takım yeteneklerin geliştirebilmesini, yaşanmışlığı ve tecrübeyi ister. Zor bir ortamda iş üretebilmek de önemli bir iş.  Tuşba Belediye Başkanımız  Fevzi Özgökçe bu noktada emin adımlarla ilerliyor. Tecrübe kazanıyor, iyi şeyler hayal ediyor, iyi şeyler ortaya koymaya çalışıyor, bunu yakından görüyorum ve bundan dolayı mutlu oluyorum.” dedi.

“Van, Anadolu’nun kapısı”

Van’ın, doğunun başkenti olduğuna işaret eden Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadim bir coğrafyanın, ‘mübarek bir şehri’ olan  Van, Anadolu’nun kapısı.  Van, bizim için  Türkiye‘nin tapusu.  Van denizi ( Van Gölü) muhteşem, inci kefali harika,  Van‘da güneşin doğuşu, batışı bir başka güzel. Gölün iki kenarında iki özel dünya var içinde  Van canavarı var ama onu göremedik.”

“Vanlıyam, şanlıyam, kılıcı kanlıyam” sözünü anımsatan Tütüncü, “Bu söz, Anadolu’nun tarihi içinde, milletimizin Anadolu topraklarındaki yürüyüşü içinde  Van‘ın ne büyük kahramanlıklar gösterdiğini anlatır. Bu sözün neyi anlattığını Vanlılar çok iyi bilir. Hangi mezalim karşısında nasıl dik duruş gösterdiğini bilirler.” diye konuştu.

Daha önce  Konya‘nın  Akşehir ilçesiyle de kardeşlik protokolü imzaladıklarını hatırlatan Tütüncü, şöyle devam etti:

“Uzaklarda sizi seven, sizi düşünen kardeşlerinizin olduğunu bilmek insana mutluluk veriyor. Kardeş belediyecilikte en önemli iş kardeşliğimizi geliştirmek, kültürel yapımızı, sosyal bağlarımızı güçlendirmek ve birbirimizden tecrübe paylaşımında bulunmaktır.  Antalya  Kepez‘de bir kardeşinizin olduğunu hiç unutmayın.”

“İnadına birbirimize sarılmalıyız”

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı altında birleşebilmenin önemine dikkati çeken  Belediye Başkanı Tütüncü, “Bu ülkenin zor günlerden geçtiği bir vakitte inadına birbirimize sarılmalıyız, inadına ‘kardeşlik’ demeliyiz. İnadına ‘et ve tırnak gibiyiz’ diyebilmeliyiz. Bunu yaptığımız sürece ülkemizin gündemine kara bulutlar salmak isteyen hainlere karşı en güzel cevabı vermiş olacağız.” ifadesinde bulundu,

Konuşmaların ardından iki başkan, belediyeler arasında eğitim, kültür, turizm ve spor alanında ilişki kurulmasını amaçlayan kardeş şehir ön protokolünü imzaladı.

Törende, iki ilçenin heyetleri birbirlerine çeşitli hediyeler sundu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle