Hoşgeldiniz  

Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi’nin İki Proje Başarısı

Semih Köken | 06 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi’nin İki Proje Başarısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığı ve proje ortağı Türk Deniz Araştırmaları Vakfı’nın başvurduğu projeler “Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında hibe almaya hak kazandı.

Merkezi Finans ve İhale Biriminin (Central Finance and Contracts Unit; CFCU) çağrısıyla “Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında yayımlanan Avrupa Birliği Projesine orjinal başlığı “Climate Change Adaptation for the Sea and Coasts of Antalya”, Türkçe başlığı “Antalya’nın Deniz ve Kıyılarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu” olan proje ile yürütücüsü Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığı ve proje ortağı Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TUDAV) başvuru sonucunda proje tüm değerlendirme aşamalarını geçerek başarılı bulunmuş ve hibe almaya hak kazandı.
Yetkililer, projenin genel hedefi, Antalya’nın iklim değişikliğine karşı risk yönetimi stratejisinin hazırlanması olduğunu ifade etti. 24 ay süresi olan proje kapsamında halkın bu konuda bilinçlendirilmesini sağlayacak; turizm, balıkçılık, biyolojik çeşitlilik, tarihi ve doğal mirasları korumak için alınması gereken önlemlerin belirlenebilmesi için aktiviteler planlanması.
“Antalya Deniz Bilimleri Şenliği” projesine TÜBİTAK’tan destek
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TUDAV) tarafından desteklenecek Antalya Deniz Bilimleri Şenliği ile deniz kültürünün benimsenmesi ve doğal mirasa sahip çıkılması amaçlanıyor. Proje, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü tarafından çağrısına çıkılan 4007- Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Yetkililer, Antalya Deniz Bilimleri Şenliği’nin hedef kitlesinin öncelikle çocuklar ve öğrenciler olmak üzere tüm halk olduğu ifade edildi. Yetkililer, “Şenlik kapsamında denizlerimiz, deniz kirliliği, nesli koruma altında olan deniz canlıları ve koruma statüleri, koruma alanları, sürdürülebilir balıkçılık, denizlerimizdeki yabancı ve istilacı türler, iklim değişikliği, ekolojik ve ekonomik etkileri ve Antarktika konularında rehber ve eğitici kitaplar hazırlanarak dağıtılacak, panel, eğitim seminerleri, resim ve fotoğraf yarışmaları ve sergileri düzenlenecektir. Deniz canlıları sergisi ile çocuklara yönelik atölye ve eğitim çalışmaları yapılacaktır. Şenlik süresi boyunca Antalya Deniz Biyolojisi Müzesi ücretsiz gezilebilecek, müzede yaratıcı drama etkinlikleri düzenlenecektir. Gerçekleştirilecek etkinliklerle belirtilen konularda halkımızın ve özellikle öğrencilerin bilinçlenmesini, denizlerimizi ve deniz yaşamını korumak amacıyla deniz kültürü ve sevgisini halkımıza kazandırmayı, özellikle de gelecek kuşaklara taşımayı hedeflemekteyiz. Şenlik boyunca tüm etkinliklerde denizlerimizde yaşayan canlıların tanıtımı, biyolojileri ve ekolojileri hakkında bilgilendirmeler yapılacaktır. Her yaştan insanın deniz ve denizel yaşam hakkında interaktif olarak bilgi edinmesi sağlanacaktır” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle