Hoşgeldiniz  

Kemerspor 2003’ün imdadına Başkan Gül yetişti

SEMİH KÖKEN | 14 Ocak 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemerspor 2003’ün imdadına Başkan Gül yetişti

Kulüp Başkanı İsmail Selami Minta ve yönetiminin istifa etmesiyle sahipsiz kalan Kemerspor 2003 Futbol Kulübü’ne Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül sahip çıkıyor. Başkan Gül, “Spora siyasetin karıştırılması sonucu çöken Kemersporumuzun acil olan 2 milyon liralık borcunu ödemek için görüşmelere başladık. Takımı yeniden maçlara çıkabilir hale getirmek için çalışıyoruz” dedi.

Kemer ilçesinin 3’üncü Lig’deki temsilcisi Kemerspor 2003 Futbol Kulübü’nün Başkanı İsmail Selami Minta ve ekibi, geçtiğimiz günlerde düzenledikleri basın toplantısında yönetimden istifa ettiklerini açıklamışlardı. Yaklaşık 4,5 milyon lira borçlu olan ve sahipsiz kalan takımın imdadına Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül yetişti.

“SPORU SİYASETE ALET ETTİLER”

Geçtiğimiz hafta sonu Kemer Spor 2003 ve Kemer Belediye Spor U-19 takımımızın hazırlık maçını takip eden Başkan Gül konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sporu siyasete bulaştırdığımız zaman neler olabileceği, Kemerspor’un bu hale getirilmesiyle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Geçmiş yıllarda takımın ismi Tekirovaspor’du. Tekirovaspor da birilerinin siyasi geleceği için kullanılan bir takım oldu. O doğrultuda giderken takımın durumunu düzeltmek için öncü olduk. Arkadaşlarla el birliği ile takımı kongreye götürdük. Sağ olsunlar o gün otelciler taşın altına gövdelerini koydular. Kulübün futbolculara 380 bin lira borcu olduğunu gördük ve yeni yönetimin bu borcu ödemesi kararı aldık.  Seçime gittik. İsmail Selami Minta başkan olma talebini iletti. Kendisini destekledik ve Minta kulüp başkanı oldu. Toplantıya katılan tüm turizmciler ortaya para koydu ve futbolcuların borcu yatırıldı. Kemerspor’u 5 yıldızlı otellerde kamp yapabilen, deplasman maçlarında konaklama sorunu yaşamayan,  sporcuların transfer olmak için büyük istek duyduğu bir takım haline getirdik. Otelci, belediye ve kulüp yöneticileri, teknik direktör ve futbolcuların samimi bir şekilde birbirini kucaklamasının bir eseriydi bu” dedi.

“KULÜP YÖNETİMİ BİZİ ARKADAN BIÇAKLADI”

İlerleyen süreçte Kulüp yönetiminin Kemer Belediyesi’ni dışlamak için yapılan girişimleri de anlatan Başkan Mustafa Gül, “2015-2016 sezonunda transferlere ve imza törenlerine bizi çağırmamaya başladılar. 2017-2018 sezonunda onlara çağrıda bulunduk. “Kulübü bırakın siyasete alet etmeyin. Kemerspor’un üzerinden siyasi makamlara gelmeye çalışmayın” dedik. Ancak bizi dinlemediler. 2 yılda Kemerspor’u çökmüş bir hale getirdiler. Bu, takımı siyasete alet etmenin ve yerel yönetimden koparmanın sonucudur. Benim üzüldüğüm konu; onlardan hiçbir talep gelmeden defalarca yardımlar yaptık, ama mevcut yönetim Kemer Belediyesi’nin adını bile anmadı. İsmail Selami Minta kulübü siyasi emellerine kurban etti. O dönem tüm takım yöneticileri ile görüştük. Ama beni dinlemediler. İsmail Selami Minta ısrarla takıma Kemer Belediyesi’nin hiçbir desteğinin olmadığını söyledi. Oysa takımın bütün kamplarının masraflarını Kemer Belediyesi karşılıyor. Biz bunlara alışkınız. İnsanların iyiliğini de gördük, kötülüğünü de gördük, ihaneti de gördük, arkadan bıçaklanmaları gördük. Biz bunları kafamıza takmadık, takmayız ve yolumuza devam ederiz” diye konuştu.

“KEMERSPOR İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ”

Takımı yeniden ayağa kaldırmak için yapacaklarını çalışmaları anlatan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Duyumlarımıza göre kulübün borcu 4,5 milyon liraya ulaşmış. Bu durum beni çok üzüyor. Kulübü yeniden ayağa kaldırmak için görüşmelere başladım. Geçen hafta belirli bir noktaya kadar getirdik. Birkaç turizmci arkadaşımız destek verecek. Kulübün 1 milyon 140 bin lira civarında futbolcuları acil ödenmesi gereken borç var. Diğer acil ödemelerle birlikte takımın sahaya çıkabilmesi için 2 milyon lira gerekiyor. Biz bu parayı bulabilmek için mücadele içindeyiz. Önümüzdeki günlerde kulübün durumunu tekrar masaya yatırıp 2 milyon lirayı temin etmek için gayret sarf edeceğiz. Buradaki amacımız Kemerspor’u yaşatmaktır. 3 Lig’e kadar ulaşmış bir takımımız var. Genç sporcularımızın önünü açmak istiyoruz. Yeni sporcular yetiştirmek istiyoruz. Bölgemizin çocuklarını teşvik etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle