Hoşgeldiniz  

Kemer’in Külliyesi Halil Kale’den

Semih Köken | 20 Temmuz 2018 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemer’in Külliyesi Halil Kale’den

   3 Nisan 2016’da, Kemer İlçe Müftülüğü ve Kemer Müftülük Sitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Merkez Mahallesi, 451. Sokak’ta bulunan ve hayırseverlerin desteği ile inşaatına başlanılan Kemer Müftülük Külliyesi’nin büyük bir katılımla açılışı gerçekleşti.

Gerçekleşen açılışta başta Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül olmak üzere, Diyanet İşleri Bakanlığı Eğitim İşleri Genel Müdürü Kadir Tunç, Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Kemer İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, Kemer Kaymakamlığına vekalet eden Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, Dernek Başkanı Mustafa Bilici, Kemer İlçe Jandarma Komutanı Yasin Berçin,külliye yapımında büyük katkıları olan yardımsever Halil Kale ve külliye yapımında emeği geçen çalışanlar vardı.

Açılış konuşması yapan Kemer İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş konuşmasında külliye yapımının umulduğundan erken bittiğini  dile getirerek , “ Külliyenin yapılışından şu ana kadar benimle beraber olan, maddi yönden yardımlarını esirgemeyen, Halil Kale abimize, bütün su işlerini, fayans işlerini yapan Ergun Güvercin’e çevre düzenlemesinde bina yapılışında her zaman bize yardımcı olan yardımlarını esirgemeyen sayın Belediye Başkanımız Mustafa Gül’ e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“ Hakkınızı Helal Edin”

Zonguldak Çaycuma’ya tayininin çıkması sebebiyle Kemer’den ayrılacak olan Ayhan Ermiş konuşmasına “ Ben bugün ayrılıyorum. Zonguldak Çaycuma’ya gidiyorum hakkınızı hukukunuzu helal edin. Oraya geldiğiniz zaman orada da bir eviniz bir kardeşiniz vardır. Her zaman bekliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun, teşekkürlerimi arz ediyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

Külliyenin en büyük destekçisi Halil Kale

Külliye yapımında 1milyon Türk lirasından fazla para, 200 ton demir ve 4bin metrekarelik beton hibesinde bulunan Halil Kale, yardımlarından dolayı caminin ve Kur’an kursunun adını aldı. Konuşma yapan külliyeye büyük katkıları olan hayırsever Halil Kale “Beni çok onurlandırdınız, külliye hepimize hayırlı uğurlu olsun. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik de konuşma yaparak, külliyeye büyük katkısı olan Halil Kale’ye teşekkürlerini sundu. Tayini çıkan Müftü Ayhan Ermişe yolunun açık olması temennilerinde bulundu.

  3 Milyonu geçen harcama

3 Nisan 2016’da yapımı başlanılan müftülük külliyesine 3 milyonu geçen bir harcama yapıldığı dile getirilirken, harcamaların büyük bir kısmını yardımsever Halil Kale’nin karşıladığı vurgulandı. İlçe müftüsü Ayhan Ermiş’in başında bulunduğu Müftülük külliyesi projesi; müftülük ve müftülükle ilgili, kuran kursuları, konferans salonu, cami, çalışanları için lojmanlarının olduğu hem sosyal içerikli hem eğitim ve öğretime katkı sağlayan Antalya’nın ilk müftülük külliyesi, Kemer’in de kamuya ait en geniş ve kapsamlı ilk resmi kurumu olacak.

 

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle