Hoşgeldiniz  

Kemer’e yeni kardeş şehir

SEMİH KÖKEN | 07 Aralık 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemer’e yeni kardeş şehir

Kemer Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Vekili Semih Top ve Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel ile görüşme gerçekleştiren Macaristan Körmend Belediye Başkanı İshtvan Bebesh, kardeş kent olma talebini iletti.

Kemer Belediyesi; ilçe turizmine, tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kardeş kent ilişkilerini her geçen gün geliştiriyor. Son olarak Macaristan’ın Körmend kenti yetkilileri Kemer ilçesi ile kardeş kent olmak üzere talepte bulundu.

KEMER’E KARDEŞLİK ZİYARETİ

Macaristan Körmend Belediye Başkanı İstvan Bebesh, Meclis Üyesi Daniel Molnar ile Ukrayna’nın Yuzhny kenti Belediye Başkan Yardımcısı İyacheslan Shayakubov, Kemer Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Vekili Semih Top ve Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel ile görüşme gerçekleştirdi. Körmend’in 775 yıllık geçmişe sahip olan küçük ama güzel ve gelişmiş bir kent olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Bebesh, “Macaristan ile Türkiye’nin arasında sıcak ve gelişen ilişkiler var. Kemer Belediye ile kardeş olarak bu ilişkilerin pekişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Bu talebimiz kabul görürse Kemer ile kardeş kent olmaktan onur duyacağız” dedi.

 

KARDEŞ KENT KULÜBÜ KURULACAK

Kemer’in kardeş kenti olan Ukrayna Yuzhny kenti Belediye Başkan Yardımcısı İyacheslan Shayakubov da “Kemer, Körmend ve diğer 3 kardeş kentimiz ile birlikte bir Kardeş Kentle Kulübü kurmak istiyoruz. Böylece 6 kardeş kent arasındaki daha sıcak ilişkileri geliştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN”

Konuk heyeti Kemer’de ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını kaydeden Kemer Belediye Başkan Vekili Semih Top , “Macaristan’ın Körmend kenti ile kardeşlik protokolü imzalamak için meclisimize teklifimizi sunacağız. Kardeşliğimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca Kardeş Kentler Kulübü de güzel bir proje. Projenin faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

“DÜNYA BARIŞI AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Macar ve Ukraynalı konuklara Kemer’in coğrafi, ekonomik, demografik yapısı ve tarihi hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, “Dünya barışının sağlanmasında kardeş kent ilişkilerini çok önemsiyoruz. Küreselleşme ile birlikte terörde küreselleşiyor. Milletlerin birbirini anlamasında ve terörün önlenmesinde bu tip kardeşlik faaliyetleri önemli bir rol oynayacaktır” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle