Hoşgeldiniz  

Kemer’e modern parklar

Semih Köken | 31 Ağustos 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemer Belediyesi; bir taraftan çocuk ve spor parklarını yenilerken bir taraftan da ilçeye yeni parklar kazandırıyor. Göynük, Arslanbucak, Tekirova Çamyuva ve Kuzdere mahallelerine yapılan parklar halkın büyük beğenisini topladı.

Kemer Belediyesi ilçedeki yeşil alan miktarını artırmak ve çocuklara oyun alanı, yetişkinlere spor alanı kazandırmak için yaptığı park çalışmalarına son sürat devam ediyor. Bu kapsamda Göynük Mahallesi’nde 11, Çamyuva Mahallesi’nde 2, Arslanbucak, Tekirova ve Kuzdere mahallelerinde ise birer park yapıldı ya da yenilendi.

GÖYNÜK’E YENİ PARKLAR

Göynük Mahallesi’nde yeni yapılan ya da yenilenen parklar; Nazif Yalın Parkı, Şevket Saz Parkı, Yılmaz Türkeri Parkı, Halit Top Parkı, Bedriye Yalçın Parkı ile henüz isimleri konulmayan Değirmendere mevkiindeki park, Kurtuluş Caddesi’ndeki park, Yörük Osman Caddesi’ndeki park, Akdeniz Üniversitesi Aşçılık MYO yanındaki park, 211 Ada ile 213 ada arasındaki park ve Göynük Halk Plajı’na kurulan park oldu. Modern oyun grupları, fitness aletleri ile zenginleştirilen parklar büyük beğeni topladı.

ALPEREN UNUTULMADI

Antalya’da düzenlenen Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası’nda geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Kemerli genç sporcu Alperen Atabay’ın ismi Kemer Belediyesi meclis kararıyla Çamyuva’da bir parka verildi. Genç sporcunun adı bu parkta yaşayacak. Yine Çamyuva Mahallesi’ndeki 30 Ağustos Zafer Parkı içindeki çocuk ve spor parkında plastik oyun grubu, ahşap oyun grubu, halatlı tırmanma piramidi gibi çocuklar için zengin seçenekler bulunuyor. Parkta ayrıca engellilere uygun düzenlemeler de yapıldı.

 

3 MAHALLEYE YENİ PARK

Arslanbucak Mahallesi’nde ise 2.750 metrekare alan üzerinde Murat-Nail-Sebahat Çelik Parkı inşa edildi. Plastik ve ahşap oyun gruplarının yanı sıra tırmanma halatı ve spor aletlerinin de yer aldığı park, mahalle sakinleri ve turistlerden tam not aldı. Kuzdere Mahallesi’nde bulunan Muhtar Yavuz Kayrak Parkı modern düzenlemeleri ile, Tekirova Mahallesi’nde hizmete giren park ise doğayla uyumu ile dikkat çekiyor.

ZEMİNİNE KAUÇUK DÖŞENDİ

Birçok parkta çocukların düşüp zarar görmemesi için yumuşak kauçuk zemin düzenlemesi yapıldı. Ayrıca bozuk olan oyun grupları ve fitness grupları yenilendi, çimlendirme ve peyzaj düzenlemeleri gerçekleştirildi.

 

“KEMERİN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATIYORUZ”

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Cennetten bir köşe olan Kemerimizin güzelliğine güzellik katmak için canla başla çalışıyoruz. Yaptığımız yeni parklarla ilçemizdeki yeşil alan miktarını artırırken aynı zamanda çocuklarımıza oyun, yetişkinlerimize spor alanları kazandırıyoruz. Yeni parklarımızı hemşerilerimizin ve turizmin hizmetine sunmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum.  İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle