Hoşgeldiniz  

Kemer’e kardeş kent ziyareti

Semih Köken | 11 Eylül 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Kemer’e kardeş kent ziyareti

Kemer’in Polonya’daki kardeş kenti Ostroleka’dan bir heyet Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ü makamında ziyaret ederek misafirperverliği için çok teşekkür ettiler. Polonya’yı çok sevdiğini kaydeden Başkan Gül, “ Siyaseti bırakınca Polonya’da bir ev almayı ve yılda birkaç ay orada yaşamayı düşünüyorum” dedi

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Kemer’in Polonya’daki 2 kardeş kentinden biri olan Ostroleka’nın Belediye Başkanı Janusz Kotowkski’nin eşi Ewa Kotowska, Belediye Meclis Başkan Vekili Wieslaw Szczubelek, belediye meclis üyeleri ve belediye birim müdürleri Kemer Belediyesi tarafından ilçede ağırlanıyor. Kemer Belediyesi Başkanı Mustafa Gül’ü makamında ziyaret eden heyet, Başkan Gül’e ve Kemer halkına misafirperverliği için çok teşekkür ettiler.

“ÇOK CESUR BİR BAŞKANSINIZ”

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan
Heyet adına konuşan Belediye Meclis Başkanı Vekili Wieslaw Szczubelek, “Kemer’le ilişkilerimiz okul değişim projesi ile başlayıp belediyeler arasında kardeş kentlik protokolü imzalamamamız ile gelişti. Kemer’e özel bir önem veriyoruz. Kardeşlik protokolüne belediye meclisimizin de dahil olması ile ilişkilerimiz daha ciddi bir boyut kazandı. Sayın Belediye Başkanı Mustafa Gül’ü Polonya’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve onur duyarız” dedi. Başkan Gül’ün ülkesinin ve ilçesinin turizme de önemli bir katkısı olduğuna dikkat çeken Szczubelek, “Rus uçağının düşmesi olayında olduğu gibi çok cesur bir yönetim anlayışı ortaya koyuyorsunuz. Bu ve benzeri durumlarda inisiyatif alarak birçok siyasetçiden önce açıklama yapmamız ve cesur bir politika sergilemenizi takdirle karşılıyoruz. Turizme ve iki ülke ilişkilerinin gelişmesine katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“POLONYA’DAN EV ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, düğün ve takım elbise
Kardeş kentten gelen konukları Kemer’de ağırlamaktan büyür bir onur duyduğunu kaydeden Başkan Mustafa Gül, “Rusya’dan, Almanya’dan, Yunanistan’dan, KKTC’den ve Polonya’dan kardeş şehirlerimiz var. Ancak Ostroleka belediyesi ile kardeşlik ilişkilerimize özel bir önem veriyoruz. Polonya’daki kardeş kentlerimizle daha yoğun temaslarımız var” dedi. Polonya’yı çok sevdiğini de vurgulayan Başkan Gül, “ Siyaseti bırakıp emekli olunca Polonya’dan bir ev almayı düşünüyorum. Ev alınca ailemle birlikte yılda birkaç ay orada kalmak isterim” diye konuştu.

“ÖRNEK MİSAFİRPERVERLİK”
Ziyarette hazır bulunan Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel de, “ Kardeş kent ilişkileri kapsamında Ostroleka kentinde bulundum. Biz Türklerin misafirperverliği meşhurdur ama Polonyalılar da bizden geri kalmadılar. Orada çeşitli kurumları ziyaret ettik. Bilgi alışverişinde bulunduk. Çok verimli bir gezi oldu” diye konuştu. Ziyaret sonunda Polonyalı heyete anı plaketi ve çeşitli hediyeler takdim edilirken heyet yetkilileri de Başkan Gül’e anı fotoğrafı ve yöresel hediyeler verdiler.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle