Hoşgeldiniz  

Kemer’e 2 yeni cazibe merkezi

SEMİH KÖKEN | 15 Mart 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemer’e 2 yeni cazibe merkezi

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, önümüzdeki aylarda hayata geçirilecek olan 2 büyük yatırımın müjdesini verdi. İlçeye yeni bir cazibe merkezi kazandıracak olan Kemer Kent Müzesi’nin temeli 20 Mart’ta atılıyor. Kuzdere Mahallesi AVM ve Kültür Merkezi’nin inşaatına ise önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kemer Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Kemer Belediye Başkan Adayı Mustafa Gül, ilçeye yeni cazibe merkezleri kazandıracak 2 yeni projenin müjdesini verdi. Kemer Ralli Alanı karşısına inşa edilecek olan Kemer Kent Müzesi’nin temel atma töreni 20 Mart Çarşamba günü, Saat12.00’de gerçekleştirilecek. Kuzdere Mahallesi’ne yapılacak alışveriş ve kültür merkezinin inşaatına ise önümüzdeki günlerde başlanacak.

KEMER KENT MÜZESİ’NİN TEMELİ ATILIYOR

Kemer Kent Müzesi Projesi hakkında da bilgi veren Kemer Belediye Başkanı ve CHP Kemer Belediye Başkan Adayı Mustafa Gül, “Türkiye’de bir ilk olan sualtı müzesini ilçemize kazandırıyoruz. Müzemizde; Paris 2 batığı başta olmak üzere denizlerimizde yer alan batıkların maketleri su altına yerleştirilip sergilenecek.  Akdeniz Üniversitesi ile birlikte hazırladığımız projeyi kısa zamanda hayata geçirip turizmin hizmetine sunmak istiyoruz. 20 Mart’ Çarşamba günü yapacağımız temel atma törenimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

KUZDERE MAHALLESİ YENİDEN DOĞACAK

Kuzdere Mahallesi 53 ada 1 parselde 9.361 metrekare arsa üzerine inşa edilecek olan Alışveriş ve Kültür Merkezi projesini de anlatan Başkan Gül, “Kuzdere Mahalle’mize bir Alışveriş ve Kültür Merkezi kazandırıyoruz. İçinde 3 tane sinema, konferans merkezi, kafeteryalar, mağazalar, spor kompleksleri ve yüzme havuzunun bulunduğu, sohbetli düğünlerin yapılabildiği inanç bahçesinin bulunduğu bir merkez olacak. Buranın sadece ticari kısmı için yap-işlet-devret modeli uygulanacak. Kültür merkezi ve ibadet merkezi belediyemizin tasarrufunda olacak. 41.113 metrekare inşaat alana sahip olacak AVM projesi ile Kuzdere Mahallemiz adeta yeniden doğacak. Burası tamamlanınca Kuzdere’nin değerini artıracak güzel bir yatırım olacak” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle