Hoşgeldiniz  

KEMER’DE YAŞANAN İNSANLIK AYIBI:

SEMİH KÖKEN | 23 Kasım 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

KEMER’DE YAŞANAN İNSANLIK AYIBI:

TOPLU HALDE TERKEDİLEN ÇOK SAYIDA KÖPEK ÖLDÜ, KALANLAR ÖLÜMLE SAVAŞIYOR

HABER :MURAT KEMANECİ

Uyarı: Bazı görüntüler rahatsız edici olabilir.
Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Ovacık Mahallesi’ne iddiaya göre “Mavi tenteli” bir kamyonetle getirilip bırakılan çok sayıda köpek açlıkla, soğukla, hastalıkla, zehirle ve birbirlerine karşı yaşam savaşı veriyor.
Köpeklerin birçoğunda zehirlenme belirtisi olabilecek titreme görülmesi, orman içinde çok sayıda köpek ölüsünün bulunması, yoldan gelip geçen vatandaşların bazılarının ekmek, bazılarının ise zehir verdiği şüphesini doğuruyor.
Bir başka belediyenin, iddialara göre Kemer’in batı komşusu bir belediyenin görevlileri tarafından getirilip terkedildiği belirtilen köpeklerin bir kısmının, Kemer Belediyesi barınağı görevlileri tarafından alındığının belirtilmesine rağmen Ovacık çevresinde çok sayıda köpek bulunuyor.
Bazı facebook paylaşımlarında, köpeklerin daha önce de Beycik çevresine terkedildiğini belirtilerek, bunları Kumluca Belediyesi’nin bıraktığı iddia edildi.
Kemer’de de yaz sezonunda çeşitli sebeplerle beslenen kedi ve köpeklerin terkedilmesi alışıldık görüntüler arasında. Bunun yanında başka belediyelerin kendi bölgelerindeki terkedilmiş ve sokak hayvanlarından kurtulmak için toplayıp Kemer çevresine bırakmaları sorunları büyütüyor.
Bu hayvanların kış koşulları, açlık, hastalık ve çeşitli saldırılar yanında, kümes ve besi hayvanlarına zarar verebileceği endişesiyle insanlar tarafından zehirlendiği düşünülüyor.

 

Köpeklerin birçoğunda zehirlenme belirtisi olabilecek titreme görülmesi, orman içinde çok sayıda köpek ölüsünün bulunması, köpeklerin zehirlenmiş olabileceği iddialarını da beraberinde getirdi.

Kemer ilçesine bir başka belediye tarafından getirilip terk edildiği iddia edilen köpeklerin bir kısmının, Kemer Belediyesi hayvan barınağı görevlileri tarafından alındığının belirtilmesine rağmen Ovacık çevresinde hala çok sayıda başıboş köpek bulunuyor. Hayvanseverler ise terk edilmiş köpeklere yardımcı olmaya çalışıyor. Kimi yoldan geçerken ekmek veriyor, kimi arka bahçesinde beslemeye çalışıyor. Köpekleri besleyen vatandaşlardan Nuri Dinçer, “Bunları her taraftan kovuyorlar. Kimi hoşt diyor kimi pist diyor. Oysa insanların yediği rızık bunların sayesindedir. Bizim yediğimiz rızık aslında onlarındır. Ben bunu insanlara anlatıyorum, anlamıyorlar” şeklinde konuştu.

Ercan Caner ise “Bir aya yakın süredir çok sayıda köpek bırakıldı. En az 50 köpek var. Yaylada da şu an kimse yok, kimse bakmıyor. Bu hayvanlar yemek vermek için durduğunuzda bile kaçıyor” dedi.

Kenan Sağdıç isimli vatandaş ise hayvanların son derece evcil olduklarını belirterek, “Bunlar evde yaşamış belli. İnsanın elinden ekmek alışından bile anlaşılıyor” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle