Hoşgeldiniz  

Kemer’de Veliler ve Öğrencilerden Okul Eylemi

Semih Köken | 24 Eylül 2016 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemer’de Veliler ve Öğrencilerden Okul Eylemi

Kemer’de veliler ve öğrencilerden okul eylemiANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde FETÖ’ye ait olduğu iddiasıyla kapatılan okulun adliye binası olarak kullanılmak istenmesine karşı çıkan veli ve öğrenciler okul binası önünde eylem yaptı.

Kemer‘de veliler ve öğrencilerden okul eylemi

ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde FETÖ’ye ait olduğu iddiasıyla kapatılan okulun adliye binası olarak kullanılmak istenmesine karşı çıkan veli ve öğrenciler okul binası önünde eylem yaptı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan çalışma sonrası FETÖ’ye ait olduğu iddiasıyla Özel Toros Güven Koleji kapatıldı. Öğrenciler ilçedeki başka okullara gönderilirken, kapatılan okul binasının da adliye olarak kullanılması gündeme geldi. Bina önünde toplanan yaklaşık 50 veli ve öğrenci ‘Okulumuzu aşırmayın sabrımızı taşırmayın’, ‘Bir okul açılır, bin hapishane kapanır’, ‘Eğitim şakaya gelmez’, ‘Okulumuzu geri istiyoruz’, ‘Çocuklara kıymayın efendiler’, ‘Çocuklar geleceğimiz’ yazılı dövizler ve Türk bayraklarıyla eylem yaptı.

Grup adına basına açıklama yapan Sevilay Yılmaz, okulun kapatılmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü‘ne bağlandığını ancak sonrasında adliyeye devredildiğini öğrendiklerini söyledi. Binanın okul olarak kullanılmasını istediklerini aktaran Sevilay Yılmaz, uygulamaya tepki gösterdi.

Velilerden Serdar Demircan, okulun kapatılmasından sonra başka okullara gönderilen öğrencilerden dolayı sınıflarda kapasite sorunu yaşandığını kaydetti. Bazı okullarınbodrum katlarda ve sığınaklarda derslik açmak zorunda kaldığını öne süren Demircan, “Kaliteli eğitim adliye saraylarından değil, eğitim ve öğretim yerlerinden çıkar. Biz buranın ortaokul olarak kalmasını istiyoruz” dedi.

Dövizleri binanın demir kapısına asan grup daha sonra dağıldı. Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de olay yerinde güvenlik önlemi aldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle