Hoşgeldiniz  

Kemer’de Türk-Rus Dostluk Maçı Yapıldı

SEMİH KÖKEN | 18 Aralık 2016 | Antalya Haber, Ekonomi, EXPO 2016, Gündem, Kemer Güncel, Spor, Yaşam A- A+

Kemer’de Türk-Rus Dostluk Maçı Yapıldı

Kemer de Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu personeli ile Kemer İlçesi yerel idarecileri arasında yapılan dostluk futbol maçı 7-7 berabere sonuçlandı.

Daha önce Kazakistan ve yine Rusya ile oynanan dostluk müsabakalarının 2016 yılı son maçında,Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu Personeli ile Kemer yerel idarecileri karşı karşıya geldi.

Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Yasin Berçin, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Hasan Özak, Kemer Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı’nın katıldığı organizasyonda, konuklardan Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu yardımcısı Vyacheslav Mikhaylov, Rusya Federasyonu Antalya Konsolosluğu Ateşesi Alexander Ryumkov, Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Konsolos yardımcısı Nisangül Karateyeva, Almanya’nın Antalya Konsolos yardımcısı Jörg Fürstenau Viskonsül ile Kemer protokolü de hazır bulundu.

Karşılaşmadan önce şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve Türkiye Rusya Milli Marşları okundu.

Karşılıklı akınlarla geçen maçta goller de karşılıklı atıldı ve karşılaşma 7-7 berabere sonuçlandı.

Maç sonunda sahada oyuncular ve protokol birbirlerine baklava ikram ederken, yıl boyu devam eden dostluk etkinliklerine katılan ve katkıda bulunanlara plaketler takdim edildi.

Plaket töreninde konuşan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 2017 yılında 9 Mayıs Rus Zafer Bayramı’nı yeniden kutlayacaklarını umduğunu ifade etti. Gül, Rusya’daki bir sanatçı grubunun festival yapacağı yer için yapılan ankette Kemer’in çıktığını belirterek bu konudaki görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Kemer kaymakamı Mustafa Cihed Feslihen de, dostluk temelli organizasyonun Kemer için çok önemli ve anlamlı olduğunu belirterek, “Bundan sonra yapacağımız yeni organizasyonlarla yine bir araya gelmeyi ümit ediyoruz.”dedi.

Maç sonunda, Almanya, Rusya ve Kazakistan Konsolosluğu yetkilileri ile Otel işletmecisi Erendiz Ellen, VELES Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nadezda Belit ve Yeminli Tercümen Ahmet Aykaç’a da plaket takdim edildi.

Görüntünün olası içeriği: 12 kişi, gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, gökyüzü ve açık hava

 

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayaktaGörüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle