Hoşgeldiniz  

Kemer’de Trans Taurus etkinliği

Semih Köken | 30 Ekim 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Spor, Yaşam A- A+

Kemer’de Trans Taurus etkinliği

ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde dağ bisikleti yarışlarına farklılık kazandıracak Trans Taurus Dağ Bisikleti Etap Yarışı yapılacak.

Türkiye’de etap yarışı formatında yapılan ilk etkinliklerden olan Trans Taurus Dağ Bisikleti Etap Yarışı, 4- 6 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Toros Dağları’nın eşsiz manzarası eşliğinde sporcular 190 kilometrelik parkurda kondisyon ve dayanıklığını test edecek. Kaymakamlık, belediye ve sponsor desteğiyle yapılacak etkinlikte etaplar Kemer’den start alıp, Kemer’de bitecek ve üç gün üç farklı etap olacak.

İlk gün 60 kilometrelik etap, Kemer’den başlayacak ve sırasıyla Gedelme, Ovacık ardından Kemer merkezde son bulacak. İkinci gün 70 kilometrelik etap, Kemer’den başlangıç alarak Gedelme, Ovacık, Altınyaka, Belen Yaylası’nın ardından Gedelme’de bitecek. Son gün ise 60 kilometrelik etap, Kemer’den başlayarak Gedelme, Çukur Yayla ve ardından Beycik’te son bulacak. Etkinliğe Türkiye, Rusya, İsrail, İngiltere ve Almanya’dan toplam 72 sporcu kayıt yaptırdı.

Organizasyonun Genel Direktörü Ömer Nizam, “Bölgemiz doğa sporlarına yönelik eşsiz imkanları içerisinde barındırıyor. Bizler de bu potansiyeli daha büyük kitlelerle paylaşmak ve bölgemizin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla dünyada popülaritesi hızla artan dağ bisikleti yarışlarının en zorlu formu olan etap yarışı formatını gerçekleştirmeye yönelik Trans Taurus Dağ Bisikleti Etap Yarışı etkinliğini hayata geçiriyoruz” dedi.

Türkiye’de bu formatta gerçekleştirilen ilk etkinliklerden biri olma özelliğine sahip olan organizasyonda sporcuların 3 gün boyunca 3 farklı zorlu etapta dayanıklıklarını test edeceğini aktaran Nizam, “Katılımcılar Torosların yaylalarını ve orman yollarını geçerken bölgenin eşsiz coğrafyasında unutulmaz bir serüvenin parçası olacak. Bu heyecana ortak olmak isteyen tüm sporseverleri etkinliği izlemek üzere 4, 5 ve 6 Kasım tarihlerinde Kemer’e davet ediyoruz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle