Hoşgeldiniz  

Kemer’de terör lanetlendi

Semih Köken | 02 Ağustos 2018 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemer’de terör lanetlendi

Kemer Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı meclis toplantısında Başkan Gül ve meclis üyeleri; Yüksekova’da teröre kurban giden asker eşi ve 11 aylık bebeğine Allah’tan rahmet dilerken terörü lanetledi. Toplantıda Kemer Belediyesi’nin katılacağı turizm fuarları, Çamyuva’ya yapılacak kapalı semt pazarı ve bazı imar planı değişikleri görüşüldü.

Kemer Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında 8 gündem maddesi ve 3 önerge karara bağlandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde teröristlerin kurduğu kahpe tuzakta vefat eden astsubay Serkan Karakaya’nın eşi Nurcan Karakaya’ya ve 11 aylık bebeği Mustafa’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyor ve terörü bir kez daha lanetliyorum” diye konuştu. Meclis üyeleri de terörü lanetledi.

BAŞARILI GÜREŞCİLERE 50 ALTIN

Daha sonra gündem maddelerine geçildi ve 657’inci Kırkpınar Yağılı Güreşleri’nde dereceye giren Kemer Belediye Spor Güreş Takımı pehlivanlarına 50 tam altın satın alınması ile ilgili karar oy birliği ile kabul edildi.

KEMER BELEDİYESİ FUARLARA KATILACAK

Gündemin 4 ve 5’inci maddelerinde yer alan Kemer Belediyesi’nin yurtdışı ve yurt içi fuarlara katılımı ile ilgili konular ise komisyona havale edildi. 2019 yılında Moskova’da düzenlenecek olan Büyük Türkiye Fuarı hakkında bilgi veren Başkan Gül, “Sayın Valimizin talimatıyla bu fuara biz de katılıyoruz. Kemer ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek, ilçemizin tanıtım ve turizmine katkı sağlamak için meclis üyelerimizle birlikte ben de orada olacağım. Belediye başkanlarının yurtdışı çıkış yasağı da kaldırıldı. Diğer fuarlarda da yer almayı planlıyoruz. Hangi yurtdışı fuarlara katılacağımız meclis komisyonumuzun incelemesi sonucu belirlenecek” diye konuştu.

ÇAMYUVA’YA KAPALI PAZAR YAPILIYOR

Kemer Belediyesi ile Antalya Seyyar ve Sabit Sebze Meyveciler Esnaf Odası’nın işbirliğiyle Çamyuva Mahallesi’ne kapalı semt pazarı inşası amacıyla 143 ada 01 parselde yapılacak olan kamulaştırma ile ilgili madde komisyona havale edildi. Başkan Mustafa Gül, “ Çamyuva Mahalle’mizde belediyemizin 1 metrekarelik bile yeri yoktur. Çamyuva Mahalle temsilcimiz Hamza Akman başta olmak üzere belediyemizin girişimleriyle buradaki hak sahibi vatandaşlarımız arsalarını devrediyor. Arsa bedelleri de esnaf odası tarafından ödenecek ve toplanan para sadece kamulaştırma işleminde kullanılacak.  Burada belediyemizin üzerinde herhangi bir yük olmayacak. Pazar yerleri ise Kemer’de ikamet eden esnaflarımıza verilecek” dedi.

 

DİĞER MADDELER

Meclis toplantısında ayrıca Beycik Mahallesi 326,327 ve 342 nolu parseller ve yakın çevresi için hazırlanmış olan 1/100 ölçekli plan teklifi komisyona havale edildi. Bir diğer gündem maddesinde ise Kemer ilçesinin kardeş kenti olan Almanya’nın Schwabach kentine 20019 yılı Ağustos ayında ziyaret gerçekleştirecek olan 2 meclis üyesinin izinleri de karara bağlandı. Kemer Belediyesi’nin önümüzdeki ayki meclis toplantısı ise 5 Eylül Çarşamba Günü Saat:14.00’te yapılacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle