Hoşgeldiniz  

Kemer’de Orman Yangını Söndürüldü.

Semih Köken | 15 Eylül 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemer’de Orman Yangını Söndürüldü.

YANGINI SÖNDÜRÜLDÜAntalya’nın Kemer ilçesi Göynük Mahallesi’nde ormanlık alanda çıkan yangın havadan yapılan müdahale sonunda söndürüldü.

Üç Gündür Alevlere Müdahale Eden Helikopterin Zamanla Yarışı

Antalya’nın Kemer ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu 5 gün önce başlayan orman yangını ulaşım güçlüğü yüzünden kontrol altına alınamadı.

Antalya‘nın Kemer ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu 5 gün önce başlayan orman yangını ulaşım güçlüğü yüzünden kontrol altına alınamadı. Yer yer alevlerin yükseldiği ve 3 gündür sadece hava araçlarıyla müdahale edilebilen yangını söndürme çalışmalarına katılan helikopterlerin yakıt ikmalinde zaman kaybetmemesi için bölgeye tankerler geldi. Tankerlerden yakıt ikmali için yerleşim yerine iniş yapan helikopterler bölge halkını heyecanlandırdı.

Düşen yıldırım orman yangınına sebep oldu

Edinilen bilgiye göre Bey Dağları’nın Kemer’e bağlı Göynük Mahallesi’nde bulunan Kanyonun yanındaki Armutlu Gedik Tepesi’nde 5 gün önceki yağış sırasında yıldırım düştü. Yerel halk ve orman itfaiyesinden birkaç kişinin çabasıyla kontrol altına alınan yangın, daha sonra için için yanmaya devam etti ve 3 gün önce rüzgarın etkisiyle birden büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Sarp kayalıklar üzerinde devam eden alevleri kontrol etmek için kara ekipleri çaresiz kalınca Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı helikopter ve uçaklar devreye girdi.

Antalya‘nın Kemer ilçesi Göynük Mahallesi’nde ormanlık alanda çıkan yangın havadan yapılan müdahale sonunda söndürüldü. Kara ulaşımın olmadığı noktada çıkan ve sarp bölgeden aşağı doğru ilerleyen yangına 4 helikopter ve amfibi uçakla müdahale edildi. Kontrol altına alınarak söndürülen yangında yaklaşık 1 hektar alanın zarar gördüğü kaydedildi. Yetkililer, sabah saatlerinde bölgede soğutma çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Zamanla yarış

Havadan atılan su ile zayıflayan ancak kısa zamanda eski gücüne kavuşan alevleri kontrol altına almak için zamanla yarışan helikopterler, denize kadar gitmek yerine dağlık bölgedeki yangın havuzlarındaki suları kullandı. Bunun sonucunda bazı havuzlarda suyun tükendiği belirtiliyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle