Hoşgeldiniz  

Kemer’de haşere mücadelesi sürüyor

SEMİH KÖKEN | 03 Mart 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Turizm sezonunun başlamasına kısa bir dönem kala Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörlüğü’ne bağlı ilaçlama ekipleri ilçe genelinde sivrisinek ve hamam böceğine karşı ilaçlamalarına devam ediyor. İlaçlama Mühendisi Abdullah Minta ilaçlama için belirli noktaların bulunduğunu ama özellikle dikkat ettikleri konunun yağmur sularından oluşan su birikintileri olduğunu belirtti.

 

 

İLÇE GENELİNDE İLAÇLAMALAR GÜNLÜK DEVAM EDİYOR

İlaçlama ekiplerinin çalışmalarını yakından takip eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz yaptığı açıklamada; “ilaçlama ekibimiz Ziraat Mühendisimiz Abdullah Minta başkanlığında çalışmalarını hızla sürdürmekte. Larva dönemine rastlayan şu zamanda ilaçlamalarımızı larvaların oluşabileceği noktalarda sürdürmekteyiz. Bir aydan beri yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İnşallah bu sivrisinek ile mücadelede erken müdahalenin önemini biliyoruz. Bu konuda çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor. Ekip başkanımız Abdullah Bey bu konuda tecrübeli zaten özellikle belirli noktalar olduğunu belirtiyor bu yerlere nokta atışı yaparak larvaları imha çalışmalarını ilçe genelinde gerçekleştiriyoruz. Kanalizasyonlarda bazı birimlerde su birikintisi olan yerleri ekibimiz tespit etmiş ve oraları sürekli olarak ilaçlamaktalar. Fakat yağmur sularından kaynaklanan birikintilerini de takip etmek durumundalar.

BİR KOVA SU BİNLERCE LARVA DEMEK

Larvaların oluşması konusunda halkımızın da bilinçlenmesi gerekmekte, bir kova su dahi olsa binlerce hatta milyonlarca larva oluşturabiliyor. Buda bir o kadar sinek ya da sivrisinek demek. Halkımızın da daha bilinçli olması gerekiyor. Evcil hayvanlarının sularına veya açıkta su dolu kova ya da bunun benzeri bir şey bırakmaları gerekmekte.  Şu anda ekiplerimiz her gün çalışmaktadır. İnşallah sezona daha sağlıklı ortamda hemşerilerimizin yaşamaları için, hemşerilerimizi rahatsız etmeyecek şekilde tedbirlerimizi alıyoruz” dedi.

YAĞMUR SUYU BİRİKİNTİLERİNE DİKKAT

 

İlaçlama Mühendisi Abdullah Minta ise; “Kış sezonu sivrisinek larvaları üremeleri daha uzun süre alıyor. Bu süre zarfında mücadele biraz daha kolaylaşıyor. Çünkü soğukların etkisi bu işte büyük. Bizde sezon öncesinde larva dönemi olan Şubat-Mart aylarında tedbirlerimizi alıyoruz ki turizm sezonuna rahat bir şekilde girebilelim. Kemerliler ve bölgeyi ziyaret eden misafirlerimiz sorun yaşamasın. Bunun içinde elimizden geleni yapmaktayız şu anda. Su birikintilerine larvasit ile müdahale ediyoruz. Ayrıca logarlara, fosseptiklere de hamam böceği içinde böcek öldürücülerle mücadelemiz devam ediyor. Zaten şu andaki mevsimde de bu yağmur birikintileri çok önemli. Diğer yerlerin rutin ilaçlaması devam ediyor. Asıl araştırma yapılarak müdahale edilmesi gereken noktalar bu yağmur suyundan oluşan noktalardır. Diğer yerlerin noktaları zaten belirlidir” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle