Hoşgeldiniz  

Kemerde FETÖ soruşturması kapsamında 29’u tutuklu 54 şüpheli hakkında dava açıldı.

Semih Köken | 24 Nisan 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Kemerde FETÖ soruşturması kapsamında 29’u tutuklu 54 şüpheli hakkında dava açıldı.

Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Özel Toros Güven Koleji, Körfez Dershanesi, Özel Bahriye Cengiz Kılınç Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu ve Özel Süleyman Can Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu’ndaki FETÖ yapılanmasıyla ilgili 29’u tutuklu 54 şüpheli hakkında dava açıldı. Antalya 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada sanıklar, terör örgütüne üye olmakla ve mali destek sağlamakla suçlanıyor.

Cumhuriyet Savcısı Ali Güllü tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin Birlik Özel Eğitim ve Öğretim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. ile Gökkuşağı Kemer Eğitim Sağlık Spor ve Çevre Vakfı aracılığıyla okul, yurt ve dershane işletmeciliği yaptığı belirtildi. Şüphelilerin bu kurumlar aracılığıyla Kemer ilçesinde kermes, çiğköfte partileri, kurban toplama faaliyetleri, esnaftan yardım adı altında himmet topladıkları öne sürülen iddianamede, bazı örgüt üyelerinin örgüt içindeki bekar kişilerin evlenmesine de aracılık ettikleri kaydedildi.

Kemer ilçesinde, Özel Toros Güven Koleji’nin Birlik Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş. şirketine ait olduğu belirtilen iddianemede, okulun bütün işlemlerinin bu şirket üzerinden yapıldığı kaydedildi. Okulun binasının tapu kaydında bu şirketin ve Gökkuşağı Vakfı’nın malik olarak gözüktüğü, örgüt tarafından resmi kanallardan yapılan bağışların bu vakıf üzerinden döndürülerek örgüte aktarıldığı belirtilen iddianamede, söz konusu vakıf ve şirketin örgüt amaçları doğrultusunda kullanıldığı ve yönetildiği anlaşıldığından her iki tüzel kişiliğin tüm mal varlıklarına el konulduğu belirtildi. İddianamede, ‘Suçta kullanıldığı ve suçtan elde edildiği anlaşılan bu mal varlıklarının mülkiyetinin kamuya geçirilmesinin gerektiği görüşü hasıl olmuştur’ denilerek, şüpheliler hakkında sevk maddelerine göre işlem yapılması istendi. İddianamede örgütün 2010-2014 yılları arası ‘Kemer imamı’ olduğu iddia edilen Erol Yaraş ile 2014-2016 yılları arası ‘Kemer imamı’ olduğu öne sürülen Ercan Kuru hakkındaki soruşturmaların ise Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olduğu da belirtildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle