Hoşgeldiniz  

KEMERDE ENGELLER KALKTI DOYASIYA EĞLENDİLER

SEMİH KÖKEN | 03 Aralık 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

KEMERDE ENGELLER KALKTI DOYASIYA EĞLENDİLER

PROTOKOL , ÖZEL ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ

Protokol  3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özel çocuklarla bir araya geldi.

Umut Su Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde eğitim gören özel çocukların, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel olarak yaptığı ebru sergisine katılan protokol üyeleri ve Kemer Kaymakamı  özel çocuklarla bir araya gelerek heyecanlarına ortak oldu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle  Belediye  ve Umut Su Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen 90 özel öğrencinin ve aileleriyle birlikte 200 kişinin katılımıyla Göynük Mahallesinde bulunan 5 yıldızlı Mirage Park Otelde organizasyon düzenlendi.

Ebru sergisine ve düzenlenen programa, Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Kaya, İlçe Sağlık Müdürü Ceren Avanos İnce, özel çocuklar ve aileleri katıldı.

Kaymakam Dayanç,  ve davetliler, sergi alanını özel çocuklarla birlikte gezdi.

Özel çocuklarla ve aileleriyle tek tek ilgilenen ve sohbet eden Kaymakam Dayanç ve  özel çocukların içten davranışlarına ve mutluluklarına ortak oldu.

Program kapsamında gönüllerince eğlenen ve müzikler eşliğinde dans eden özel çocuklara eşlik etti.

Özel çocuklardan oluşan folklor grubunun zeybek oynamasına eşlik eden misafirler oyun havalarıyla da özel çocukların eğlencesine dahil oldu.

Özel çocukların halaya katılması isteğini kırmayan , Kaymakam Dayanç ve birim müdürlerinin de katılımıyla özel çocuklar ve aileleriyle halay çekti. Halay sırasında ortaya renkli görüntüler çıktı.

Programda konuşma yapan Kaymakam Dayanç, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir gün olduğunu söyledi.

Belediyenin  destekleriyle düzenlenen programa katılanlara teşekkür eden Kaymakam Dayanç, “En büyük engel sevgisizliktir. Sevgi olduktan sonra tüm engellerin ortadan kalkacağını düşünüyorum. Herkes potansiyel bir engelli adayıdır. Önemli olan engelleri ortadan kaldırmaktır. Özel çocuklarımızı sosyal anlamda topluma kazandırmak hepimizin sorumluluğudur. Özel çocuklarımızın eğitimlerini de en iyi şekilde almalarını sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Gün boyu doyasıya eğlenen özel çocuklarla bol bol fotoğraf çektiren Protokol  ise özel çocukların yaptığı ebru sergisine katılmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler .

Organizasyonda İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, özel öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler.

Umut Su Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi Kurucusu Sera Şimşek de desteklerinden dolayı Kaymakam Dayanç ve yetkililere  teşekkür etti.

#3AralıkDünyaEngellilerGünü
#SevgisizlikEnBüyükEngeldir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle