Hoşgeldiniz  

Kemer’de Çanakkale Müzesi açıldı

Semih Köken | 27 Mart 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemer’de Çanakkale Müzesi açıldı

Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Gezici Müzesi Kemer Belediyesi Arslanbucak Düğün Salonu’nda ziyarete  açıldı. Açılışta konuşan Kemer Belediye Başkan Vekili Recep Yılmaz, “ Bu müzeyi Çanakkale ruhunu yeni nesil ile birlikte yaşayabilmek için ilçemize getirdik” dedi.

Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Gezici Müzesi, Kemer Belediyesi Arslanbucak Düğün Salonu’nda ziyarete açıldı. Açılış törenine Kemer Belediye Başkan Vekili Recep Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Can, Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gökçe Bozkurt, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sinan Can,  çeşitli lise, ortaokul ve ana okullarından öğrenciler ve öğretmenler ile vatandaşlar katıldı.

“ÇANAKKALE RUHUNU YAŞIYORUZ”

Açılış töreninde konuşan Başkan Vekil Recep Yılmaz, “103 yıl önce dünyada emsali görülmemiş büyük destandan geriye kalan hatıralarımızı hep birlikte burada yaşıyoruz. Amacımız yeni nesile tarihimizin dönüm noktası olan Çanakkale Zaferimizi gerçek belgelerle anlatmak ve Çanakkale ruhunu birlikte yaşayabilmektir. Serginin ilçemizde açılması bizim için büyük bir onurdur” dedi.

GÖYNÜK’TE DE AÇILACAK

Açılışın ardından öğrenciler ve vatandaşlar sergiyi büyük bir heyecan ve gurur ile gezerken çalan marşlar eşliğinde tarihte bir yolculuğa çıktılar. Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Gezici Müzesi 27-29 Mart tarihleri arasında Kemer Belediyesi Arslanbucak Düğün Salonu’nda, 30 Mart-6 Nisan tarihleri arasında da Göynük Atatürk Spor Salonu’nda ziyarete açık olacak. Müze 09.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek.  Sergide Kemer ilçesinden gidip Çanakkale’de şehit olan kahraman askerlerin sembolik mezarları da yer alıyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle