Hoşgeldiniz  

KEMERDE 29 EKİM HEYECANI

SEMİH KÖKEN | 29 Ekim 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

KEMERDE 29 EKİM HEYECANI

Kemer’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk Sunumu ile Başladı!

Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları söyledi:

“Ne mutlu bizlere ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti‘nin kuruluşunun 96. Yılını hep birlikte büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Dünya ile entegre, küresel anlamda söz sahibi, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünden taviz vermeyen çağdaş Türkiye Cumhuriyeti emin adımlarla bu kutlu yürüyüşüne devam etmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatmış olduğu kurtuluş mücadelesi Türk Tarihi açısından bir dönüm noktası olmuştur. Tüm yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen, Mustafa Kemal’in liderliğinde bir araya gelen aziz milletimiz, ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla, destansı bir kurtuluş mücadelesi vermek suretiyle şanlı zafere ulaşmıştır. Ve tüm dünya bir kez daha görmüştür ki şehitlerimizin kanlarıyla yurt edindiğimiz Cennet Anadolu Ebed Müddet Asil Türk Milleti’ne aittir ve öyle kalmaya da devam edecektir.”

“Rengini aziz şehitlerimizin kanından alan Şanlı Bayrağımızın gölgesinde, millet olarak birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde yaşadığımız, birbirimize karşı hoşgörülü davranarak, farklılıklarımızı bir zenginlik olarak algıladığımız ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ vecizini düstur edindiğimiz müddetçe, hiç kuşkusuz Cumhuriyetimiz de ilelebet payidar kalacaktır. Ne PKK, ne FETÖ, ne YPG, ne de onların işbirlikçileri ve destekçileri bizleri bu kutlu yürüyüşümüzden asla alıkoyamayacaktır. Onlar tarihin çöplüğünde kaybolup giderken, çağlar açıp çağlar kapatan yüce ecdadımız gibi Türkiye Cumhuriyeti de insanlık tarihine yön vermeye devam edecektir.”

“Unutmayalım ki Cumhuriyet; temel hak ve özgürlükler bağlamında onurlu bir şekilde insanca yaşamanın, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan haklarının, din ve vicdan özgürlüğünün güvencesi ve teminatıdır. O yüzden; Cumhuriyetimize ve kazanımlarına sahip çıkmak, koruyup kollamak ve gelecek nesillere güzel bir miras bırakmak, hepimizin birer vatandaşlık görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın müdafaası noktasında gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı tebrik ediyorum.” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Kemer Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı Önünde Çelenk Koyma Töreni başladı. Törene Kaymakam Murtaza Dayanç, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Başsavcı Veli Vicir, Jandarma Garnizon Komutanı Ramazan Ergen, Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Sahil Güvenlik Bot Komutan Yardımcısı Üstçavuş Alper Aydın, Kemer AK Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, CHP İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Kara, İYİ Parti İlçe Başkanı Ergun Büyükbaş, Meclis Üyeleri Ferhan Fidan, Semih Top, Hakan Tuncer, Daire Müdürleri, Okul yöneticileri öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Atatürk Anıtına Çelenk sunulması ile başlayan tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile son buldu.
Tören 29 Ekim Salı Günü saat 10.00 Cumhuriyet meydanında yapılacak törenle devam edecektir.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle