Hoşgeldiniz  

Kemer’de 15 Temmuz şehitleri anıldı

Semih Köken | 17 Temmuz 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemer’de 15 Temmuz şehitleri anıldı

Kemer ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüş ve törenle şehitler anıldı. Programa Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül adına Başkan Vekili Ahmet Can katıldı.

15 Temmuz şehitlerini anmak için Türkiye genelinde olduğu gibi Kemer ilçesinde de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kemer Kaymakamlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşüne; Kemer Kaymakam Vekili İbrahim Keklik, Kemer Belediye Başkan Vekili Ahmet Can, Kemer Jandarma Komutanı Yasin Berçin, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Lütfü Boyalı, Kemer Emniyet Müdürü Rasim Oymaağaç, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Ulvi Gören, İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, siyasi parti temsilcileri ve Kemerli vatandaşlar katıldı.

ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

saat 20.00’de Kemer Ralli alanından başlayan yürüyüş Kemer Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı’nın çaldığı marşlar eşliğinde Kemer Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören  saat 21.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından 15 Temmuz’u anlatan belgesel film gösterimi gerçekleştirildi, tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu. Şehitleri anma törenleri sabah ezanına kadar devam etti.

BAŞKAN GÜL’DEN 15 TEMMUZ MESAJI

657. Kırkpınar güreşlerini nedeniyle Edirne’de olmasından dolayı törene katılamayan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında, “15 Temmuz 2016 akşamı ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize, demokrasiye, hukuka, meclise ve milli idareye karşı yapılan darbe girişimini şiddetle lanetliyorum. Her zaman hukuka, özgürlüğe, barışa, kardeşliğe ve milli iradeye sahip çıkacağımızı belirterek; istiklal, istikbal ve demokrasi mücadelesinde şehit olan güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet diliyor, canı pahasına darbecilerin karşısında duran tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle