Hoşgeldiniz  

Kemer Seçmenin Tercihi Sandık

Semih Köken | 26 Ekim 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Siyaset, Turizm A- A+

Seçmenin tercihi sandık *- Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, Cumhuriyet Bayramı ile birlikte tatilin 4.5 güne çıkarılmasının, Antalya’da turizm rezervasyonlarda artışa neden olmadığını belirtti.


*- Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık,Cumhuriyet Bayramı ile birlikte tatilin 4.5 güne çıkarılmasının, Antalya‘da turizm rezervasyonlarda artışa neden olmadığını belirtti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı‘nın ardından Türkiye sandık başına gideceği için, kısa süreli seyahatlerin hareketlenebileceğini aktaran Osman Ayık şöyle dedi:

“Okulların 30 Ekim Cuma günü ve 2 Kasım Pazartesi günü tatil edilmesi, konaklama tesislerinin doluluk oranlarına bir katkı sağlamayacak. Bayramın ardından insanlar sandık başına gideceği için tatil yerine sandığı tercih etmiş görülüyor. Seyahatlar 1- 2 günlük sürelerle sınırlı kalacaktır. Günübirlik ya da kısa süreli seyahatlerin ağırlık kazanacağı bir haftaya giriyoruz.”

‘5 GÜNLÜK TATİL PLANLARI YOK’

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu da, 30 Ekim ve 2 Kasım günü okulların tatil edilmesinin turizme değil, sandığa katkısının olacağını söyledi. 29 Ekim‘den 3 Kasım tarihine kadarki süreçte insanların tatil yapmak için otellere gitmek yerine kısa süreli seyahatleri tercih edeceğini kaydeden Kerim Çavuşoğlu şöyle konuştu:

“1 Kasım seçimleri Türkiye‘nin geleceği açısından çok önemli olduğu için herkes oyunu kullanmak için ikametgahının bulunduğu adreste bulunmayı tercih etmiş görülüyor. Yerli turistin tercihi, 5 günlük süreyi tatil yaparak değerlendirmek yerine 1- 2 günlük seyahat. Zaten talep de bu yönde. Örneğin benim ailem pazar gününe kadar Bursa‘ya gidip gelmeyi planlıyor. Pazar günü de vatandaşlık görevini yerine getirmek amacıyla yineAntalya‘da olmayı planlıyor.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle