Hoşgeldiniz  

Kemer Sahillerinde Erozyon İncelemesi

Semih Köken | 27 Nisan 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemer Sahillerinde Erozyon İncelemesi

Kemer ilçesindeki kıyı erozyonları nedeniyle yetkililer bölgede inceleme yaptı.

Kemer ilçesindeki kıyı erozyonları nedeniyle yetkililer bölgede inceleme yaptı.

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin (KETOB) raporları doğrultusunda ilçeye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, Kemer sahillerinde inceleme ve ölçüm gerçekleştirdi.

Bakanlıktan gelen 5 kişilik heyet, kıyı erozyonu yaşanan sahillerde fotoğraf ve görüntü çekip, ölçüm yaptı. Heyete, KETOB Başkanı Şener Gürler, Başkan Yardımcısı Tayyar Gül ve bazı turizmciler eşlik etti.

Yetkililer, kıyı erozyonunu önlemek için önceden tedbir amaçlı ölçüm yaptıklarını ve çözüm önerilerini belirleyeceklerini belirterek, erozyonla ilgili daha sonra bir rapor hazırlayacağını aktardı.

KETOB Başkanı Gürler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kemer’de kıyı erozyonunun 2000’li yıllardan beri yaşandığına dikkati çekerek, erozyonun sahiller için tehlike arz ettiğini dile getirdi.

Kemer kıyılarında yaşanan erozyonu yıllardır izlediklerini anlatan Gürler, “Kemer’de kıyı erozyonları nedeniyle yaklaşık 12 metre sahil kaybımız var. Bu kaybın daha fazla artmaması için önlem almaya çalışıyoruz. Bu önlemler kapsamında bakanlıktan yetkililer geldi ve inceleme yaptı.” dedi.Gürler, Antalya Valisi Münir Karaloğlu‘nun önderliğinde bakanlık yetkililerin ilçeye gelerek sahillerde ölçüm yaptıklarını aktararak, “Yetkililer incelemelerini tamamladıktan sonra rapor hazırlayacak ve çözüm önerilerini bize sunacaklar. İnşallah bir çözüme kavuşur.” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle