Hoşgeldiniz  

Kemer Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görev değişimi

SEMİH KÖKEN | 17 Haziran 2015 | Gündem, Turizm, Yaşam A- A+

Kemer Marina içerisinde bulunan Kemer İlçe Sahil Güvenlik Komutanlığında düzenlenen tören ile Sahil Güvenlik Deniz Başçavuş Ramazan Eser’in komutasında olan Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik Komutanlığı 14 (TC SG-14) görevini Sahil Güvenlik Deniz Üsteğmen Hasan Özak yönetimindeki TC SG-33’e devretti.

Yapılan törene Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, Antalya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanı Deniz Kıdemli Albay İlhan Kayış, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Yarbay Kadir Karakaya, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, İlçe Jandarma Komutan vekili Üsteğmen Mithat Çakar, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, KETOB Başkanı Tayyar Gül, Kemer Marina Müdürü Levent Tokaç, KESUD Başkanı Ali Şentürk, Kemer Liman Başkanı Kemal Yeşil ve Kemer’de su sporları işi yapan firmaların sahipleri ile ticari tekne sahipleri katıldı.

Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Deniz Yarbay Kadir Karakaya; “Yapımı Türk mühendisleri ve işçilerinin alın teri ile gerçekleştirilen ve geçici kabulü yapılarak hizmete giren TC SG-33’ün denizlerde asayiş ve emniyetin sağlanmasında çok önemli vazifeler üstleneceğine yardıma ihtiyacı olanların yanında her zaman bir dost eli olacağına ve bu anlamda Sahil Güvenlik Komutanlığımıza güç katacağına inancım tamdır. TC SG-33 eğitimlerini tamamlayarak milli birlik ve beraberliğimizin simgesi olan şanlı bayrağımızı alacağı görevlerde onur ve başarı ile dalgalandırmak üzere bu gün itibariyle konuş yeri olan Kemer’de göreve başlamıştır. Düzenlenen tören ile de uzun yıllardır Kemer’de görev yapan TC SG-14’ü yeni görev yeri olan Demre-Kekova’ya uğurluyoruz. Bu sebeple eğitimini başarı ile tamamlayan TC SG-33 ve Kemer’de görevini başarı ile tamamlayan TC SG-14’ün personellerine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu da Antalya’nın ve özelikle Kemer’in çok önemli bir turizm merkezlerinden bir tanesi olduğunu belirterek, Sahil Güvenliğin iştigal konularının neredeyse tamamının Kemer’de bulunduğunu ve Sahil Güvenlik Komutanlığının, göçmen kaçakçılığı, yasa dışı göç ve çevre kirliliğiyle ilgili bütün görevleri ziyadesi ile yerine getirdiğini belirtti.

Cevheroğlu, TC SG 14 botunun ve görev yapan personelinin Kemer’de çok önemli görevleri başarı ile yerine getirmelerinden dolayı teşekkür ederken bölgede göreve başlayan TC SG 33 isimli botun ve personelinin de artık yükselen bu çıtayı daha yükseğe çıkartacaklarını inandığını söyledi.

Son olarak konuşman Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu ise, Türkiye’nin denizlerdeki ekonomik hak ve çıkarlarını korumak için çok daha güçlü olunması gerektiğini vurguladı. Kurdoğlu, hizmete giren TCSG-33 botunun tamamen Türk mühendis ve işçilerinin ürünü olduğu ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından, TCSG-33 Bot Komutanı Sahil Güvenlik Üsteğmen Hasan Özak’a botun Hizmete Giriş Belgesi, Kuruluşa Giriş Belgesi ve Gemi Flandrası törene katılan protokol tarafından takdim edildi.

11 yıldır görev yaptığı Kemer’in ardından Demre’ye görevlendirilen TCSG-14 Bot Komutanı Sahil Güvenlik Başçavuş Ramazan Eser’e Kemer Türkiz Marina Genel Müdürü Levent Tokaç tarafından teşekkür plaketi sunuldu.

Daha sonra düzenlenen kokteylin ardından, TCSG-14 botu, mürettebatıyla yeni görev yeri olan Kekova giderken, tören alanında bulunan protokol üyeleri ise TC SG-33 isimli bot ile kısa bir tur yaptı.

Kemer Gözcü

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle