Hoşgeldiniz  

Kemer, Rus Turistte Rekor Kırdı

Semih Köken | 30 Aralık 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemer, Rus Turistte Rekor Kırdı

Kemer ilçesi turist sayılarında rekor yıl olarak değerlendirilen 2014 yılına göre bu yıl Rus turist sayısında rekor seviyeye ulaştı.

ulaştı.

Antalya‘nın Kemer ilçesi turist sayılarında rekor yıl olarak değerlendirilen 2014 yılına göre bu yıl Rus turist sayısında rekor seviyeye ulaştı. Kemer Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Gül, 2014’te 1.1 milyon olan Rus turist sayısının bu yıl 1.3 milyona ulaştığını söyledi.

Rus tatilcilerin en çok tercih ettiği turizm merkezlerinden Kemer’de 2014 yılında 1 milyon 100 bin olan Rus turist sayısı, 2017 yılında 1 milyon 300 bini aştı. Bölgedeki turizm acentelerinin verilerine göre Kemer, Rus misafir sayısında rekor seviyeye ulaştı. Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) ve Kemer Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Gül, yaşanan artışın tesadüf olmadığını, 2015 yılında başlattıkları 9 Mayıs kutlamaları, düşürülen pilotun ailesine ev verilmesi gibi etkenlerle Kemer’in Rusya’da popülaritesinin arttığını söyledi.

‘DEVLET NİŞANIMIZ DA VAR’

Mustafa Gül, Rus pazarında insanların tahmin etmediği kadar bir doluluk yakaladık ama bunun bir geçmişi, temeli vardı. 2015 yılında seyahat acenteleri Moskova fuarında bana, ‘Başkanım bu sene satışlar düşük gidiyor, bir şey yaratmamız lazım. Tüm dikkatleri Antalya’ya, Kemer’e çekmemiz lazım’ dedi. 2015 yılının 9 Mayıs’ında Kemer’de Rusların Zafer Bayramını kutladık. Onların Zafer Bayramını başka bir ülkede kutlayan tek ilçeyiz, şehiriz. Bunun temeli bugün atılmıştı. Hatta bizim devlet nişanımız da var. O Rus bayramını yaptıktan sonra verdiler dedi.

‘BU TESADÜFEN BİR ARTIŞ DEĞİL’

2015 yılında sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürülen Rus savaş uçağının ölen pilotunun ailesine ev verme girişimlerinin de Rus turist sayısındaki artışta etken olduğunu vurgulayan Başkan Gül, Yani bu tesadüfen bir artış değil. Kemer Belediyesi’nin ve başında biz olmak üzere arkadaşlarımızla birlikte vermiş olduğumuz mücadelenin bir ürünüdür. Rus pazarına baktığımızda 1 milyon 300 bini aşan bir rakam ve daha yılbaşına kadar da bu devam ediyor. Ama Antalya’ya inen turiste baktığımız zaman; 10 milyon toplam turist girişi olmuş, bunun 4 milyonu Kemer’e gelmiş. Rusya’ya yaptığımız hamlelerin ne kadar doğru olduğunu, artık Rusların Kemer’i ne kadar çok sevdiğini, bizim de onlara nasıl hizmet verdiğimizin bedelini bu sene Rusların çoğalmasıyla görmüş olduk diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle