Hoşgeldiniz  

Kemer Devlet Hastanesi “Dental İmplant (Diş Ekme) Uygulaması”na Başladı

Semih Köken | 02 Mart 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Kemer Devlet Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde 10 Şubat 2017 Cuma gününden itibaren kaybedilen dişlerin yerine yerleştirilen ve diş eksikliğinde uygulanabilecek en iyi tedavi yöntemlerinden biri olan dental implant (diş ekme) uygulamasına başlandı.

Günlük ortalama 100 hastaya ağız ve diş sağlığı hizmeti verilen Kemer Devlet Hastanesi’nde ilk implant uygulaması 10 Şubat’ta gerçekleştirildi. Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi; Sağlık Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarını ve gereksinimlerini karşılama gayreti ve çabası içinde olduklarını belirtti. Çiftçi, Kemer Devlet Hastanesi olarak gerek yerli gerekse de yurt dışından gelen hastalara yönelik her geçen gün kendilerini yenilemekte olduklarını ve sağlık turizmi hastalarının taleplerine en iyi şekilde cevap vermeye çalıştıklarını ifade etti. Çiftçi, bunun en güzel örneğinin ise Kemer Devlet Hastanesi’nin bir ilçe devlet hastanesi olmasına rağmen, özellikli hizmetler statüsünde olan implant uygulamasını yerli ve yabancı tüm hastalara uygulayabilecek donanımda olmaları olduğunu açıklamıştır. Çiftçi, bu bağlamda Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü’nde Dt. Mehmet Sıtkı Tuncay’ın ilk implant uygulamasını gerçekleştirdiğini ifade etti. Ayrıca Çiftçi “bu sayede hastalarımızın il merkezine veya özel diş polikliniklerine gitmesine gerek kalmadan daha uygun fiyata ve steril bir ortamda tedavileri yapılacaktır. Hasta ve hasta yakınlarımız hastanemizdeki implant uygulamasından faydalanabilmek için Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) olan ALO 182 çağrı merkezi veya www.mhrs.gov.tr adreslerinden ilgili hekimden randevu alarak muayene olmaları gerekmektedir” dedi.

Diş Ekme (Dental Implant) Nedir?

Kemer Devlet Hastanesi Diş Hekimi Dt. Mehmet Sıtkı Tuncay “implant, çene kemiğine yerleştirilen ve protezlere destek için yapılan yapay diş kökleridir. İmplant yerleştirme işlemi, lokal anestezi altında gerçekleştirildiği için herhangi bir ağrı hissedilmesi söz konusu olmamaktadır. İmplant çene kemiğine yaklaşık olarak iki-üç ay içinde tamamen tutunmaktadır. Bu aşamalardan sonra implant gerçek bir diş kökünün yerini almakta ve üzerine konacak protezi taşıyacak duruma gelmektedir. İlk etapta 4 hastaya 15 diş implantı yaptık, hastaların protez dişlerini ise 3 ay içerisinde takacağız. Kısa sürede çok iyi hasta potansiyeline ulaştık, çok fazla talep var, şimdiden memnuniyet verici sonuçlar almaya başladık” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle