Hoşgeldiniz  

Kemer Devlet Hastanesi artık dijital

Semih Köken | 27 Kasım 2017 | Antalya Haber, Ekonomi, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Kemer Devlet Hastanesi artık dijital

SAĞLIK Bakanlığı ile Medipol Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen Dijital Hastane Projesi’ni başarıyla tamamlayan Kemer Devlet Hastanesi, HIMSS EMRAM Seviye 6 (Dijital Hastane) Belgesi almaya hak kazandı.

Sağlık Bakanlığı ile Medipol Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında altyapısını oluşturan Kemer Devlet Hastanesi, Antalya’da ‘Dijital Hastane’ belgesi almaya hak kazanan ilk hastane oldu. Dijital Hastane Belgesi’, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür tarafından, hastane başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi’ye verildi. Medipol Hastanesi Değerlendirme heyetinin yanı sıra Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan’ın da bulunduğu belge teslim töreninde konuşan Dr. Yılmaz Çiftçi, dijital hastaneye geçiş aşamasını yaklaşık 5 ayda tamamladıklarını kaydetti. Bu amaçla ekip kurduklarını, yazılımsal ve donanımsal ihtiyaçları belirlediklerini vurgulayan Dr. Çiftçi, “uygulamalarımızı HIMSS Türkiye temsilcileri ile paylaştık ve dijital hastane unvanı almaya hak kazandık” dedi.

TÜM BİLGİLER DİJİTAL ORTAMDA

Dr. Çiftçi “Bu uygulama sayesinde tüm hasta bilgilerinin dijital ortamda saklanması ile hasta bilgi güvenliğinde oluşabilecek hataları sıfıra indirgemeyi hedefliyoruz” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür de yaptığı açıklamada, “Dijital hastane projesini tüm hastanelerimizde uygulamayı hedefliyoruz. Bu projeyi çalışmak isteyen tüm ekiplere yardımcı ve destek olacağız. Dijital Hastane Projesi’ne gönülden inanıyoruz. Her türlü hasta bilgi ve belgelerini elektronik ortama taşıyoruz. Bu hasta güvenliğini sağlayan, çalışanların iş yükünü azaltan, hata payını sıfırlayan bir uygulama.

Uygulama, çeşitli süreçleri yönetmeyi gerektiren hastanelerin bir taraftan tıbbi hataları önlemesi diğer taraftan ciddi bir tasarrufu sağlaması bakımından da önemlidir. Dünyada ve ülkemizde başarıyla yürütülen bu dijital uygulamanın Kemer Devlet Hastane’mizde başlatılması gurur vericidir. Başhekimimiz Yılmaz Çiftçi ve ekibi kutluyorum” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

Foto 1 indir

SAGLIK BAKANLIGI ILE MEDIPOL UNIVERSITESI ISBIRLIGIYLE YURUTULEN DIJITAL HASTANE PROJESI’NI BASARIYLA TAMAMLAYAN KEMER DEVLET HASTANESI, HIMSS EMRAM SEVIYE 6 (DIJITAL HASTANE) BELGESI ALMAYA HAK KAZANDI. DIJITAL HASTANE BELGESI’, IL SAGLIK MUDURU DR. UNAL HULUR TARAFINDAN, HASTANE BASHEKIMI DR. YILMAZ CIFTCI’YE VERILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 2 indir

SAGLIK BAKANLIGI ILE MEDIPOL UNIVERSITESI ISBIRLIGIYLE YURUTULEN DIJITAL HASTANE PROJESI’NI BASARIYLA TAMAMLAYAN KEMER DEVLET HASTANESI, HIMSS EMRAM SEVIYE 6 (DIJITAL HASTANE) BELGESI ALMAYA HAK KAZANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

2013 © Latis – DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle