Hoşgeldiniz  

Kemer de Cumhuriyeti kutluyoruz

SEMİH KÖKEN | 29 Ekim 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemer de Cumhuriyeti kutluyoruz

Cumhuriyet Bayramımızı Törenle Kutladık

Haber  Resim  Reşat Aydoğdu.                   29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi 95. yılı Kemer’de de törenle kutlandı.

Kemer İlçe Stadında düzenlenen törene Kemer Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Belediye Başkanı Mustafa Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir, İlçe Emniyet Müdürü Rasim Oymaağaç, Jandarma Garnizon Komutanı Ramazan Ergel, CHP İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Kara, Okullar, öğretmenler veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlarken Kemer Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti; Kaymakam Şirin; Bu millet inanç taşıyarak yeni bir devlet inşa etmek için çırpınan bir avuç insan ve onların arkasına takılmış koskoca bir milletin inşa ettiği bir süreci yaşadı. Bu insanlar 95 yıl önce. Hakikaten birinci dünya savaşında sahip olduğu bu toprakların 4/3’nü kaybeden ekonomik değerleri tamamen yitirilen, 2 milyon insanını cephelerde kaybeden ve tarımdan başka hiçbir geliri olmayan bu ülkeyi devralan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarihine ve milletine duyduğu inançla o gün başlattıkları dev savaş ve mücadeleyle bu toprakları birinci dünya savaşının galiplerinden o mağrur Miletlerden ve devletlerden kurtarmayı başardılar. Değerli arkadaşlarım bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin 95. yılı kuruluşunu bir kez daha kutluyorum. 95 yıl önce bizlere bu toprakları armağan eden aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Kıbrıs Kore ve törelle mücadele eden şehitlerimizi şükranla anarken rahmetlerimi sunuyorum. 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyor ve hepinize şükranlarımı sunuyorum. Dedi

Tören Şiirlerin okunması, Hacı Hafize Mehmet Saygan Ortaokulu öğrencilerinin folklor gösterisi ve koro ve oratoryo gösterisi, şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerin verilmesi ile devam etti ve resmi geçit töreni ile son buldu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle