Hoşgeldiniz  

Kemer Cemevi için adres belirlendi

Semih Köken | 16 Ekim 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemer Cemevi için adres belirlendi

Alevi Kültür Derneği Kemer Şubesi yöneticilerini makamında kabul eden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Cemevi’ni inşa etmek için Arslanbucak’ta bir arsa tahsis edeceklerini söyledi. AKD yöneticileri Başkan Gül’e teşekkür etti.

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Kemer Şube Başkanı Ersegün Çam, AKD Genel Başkan Yardımcısı Keziban Kaya ve şube yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ü makamında ziyaret ederek,  yakın zamanda inşaatına başlaması planlanan Kemer Cemevi konusunda görüş alış verişinde bulundular. Başkan Gül, Arslanbucak Mahallesi 430 ada 3.  parselde bulunan 1.400 metrekarelik arsayı Cemevi yapımı için tahsis edeceklerini müjdeledi.

SON AŞAMAYA GELİNDİ

2009 yılında göreve gelir gelmez, Kemer Belediyesi’ne ait büyük bir salonu AKD Kemer Şubesi’ne tahsis ettiklerini ve bu tahsisi her yıl uzattıklarını kaydeden Başkan Gül, “Bu ayki meclis toplantımızda AKD’ye verdiğiniz salonun tahsis süresini 10 yıl daha uzattık. Ancak Alevi kardeşlerimizi kalıcı bir Cemevi binasına kavuşturmak istiyoruz. AKD’nin bu konudaki dilekçesi meclis imar komisyonuna havale edildi. Cemevi için yer bulunması konusunda son aşamaya geldik. Arslanbucak Mahallesi’ndeki bir arsanın tahsisi gerçekleşecek.  Kısa sürede inşa edilecek olan Cemevi’nin ilçemize ve Alevi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu onuru bana yaşatan dernek yöneticilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN GÜL’E TEŞEKKÜR

AKD Kemer Şube Başkanı Ersegün Çam ise, “Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gül, ilçemizi Cemevi’ne kavuşturmak için üstün bir gayret gösteriyor. Her ihtiyacımızda bizim yanımızda oluyor. Derneğimize desteği için minnettarız. . Arslanbucak’taki bu tahsis için Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kemer’de ibadetlerimizi sağlıklı yapabileceğimiz bir mekâna kavuşmuş olacağız” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle