Hoşgeldiniz  

KEMER BELEDİYESİ ŞUBAT AYI MECLİSİ YAPILDI

SEMİH KÖKEN | 07 Şubat 2020 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

KEMER BELEDİYESİ ŞUBAT AYI MECLİSİ YAPILDI

ŞUBAT AYI MECLİSİ YAPILD1

Kemer Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan meclis toplantısına meclis üyeleri  Semih Özdemir, Aslı Bayar Ulukapı ve Cumali Afşin katılmadı.

Toplantı öncesi meclisi bilgilendiren bir konuşma yapan Başkan Topaloğlu, geçen hafta Elazığ’da yaşanan depremden dolayı üzgün olduklarını belirterek, belediyemizin ve halkımızın depremde mağdur olan vatandaşların yanlarında olduklarını söyledi.

Suriye’nin İdlib şehrinde şehit olan 8 askerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar dileyen Başkan Topaloğlu, bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni etti.

Antalya’da Tour Of Antalya Yarışlarının lansman toplantısına da katıldığını dile getiren Başkan Topaloğlu, “Yarışların 2. Ayağı Kemer’de gerçekleşecek. 21 Şubatta yaklaşık 600 bisikletçi Cumhuriyet Meydanı’ndan olacak. Buradan Kumluca’ya hareket edecekler ve oradan da bu yolu kullanıp Antalya’ya dönecekler. Seneye büyük bir ihtimale yarışların büyük bir kısmını Kemer’e getireceğiz. Akra Barut Otel grubu da bu yarışlara sponsor olacak. Corendon grubu da Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları için sponsor oluruz dedi.” diye konuştu.

GATAB’DAN GELEN BİR BORCUMUZ DAHA OLDU

Topaloğlu, özel kalemin bütçesinin 4 milyon lirasının hukuka gittiğini belirterek, “Geçen döneme göre özel kalemden bizim 5 milyon 229 bin lira bir tasarrufumuz olmuş. İlk defa hukuk bize bağlanmış. Özel kaleme kalan para 2 milyon lira. Zaten biz bu parayı kullanmayız gerisin geri iade ederiz. Ama kötü bir haberim var. GATAB zamanında bir şirket personel çalıştırmış ve yemek vermiş. GATAB bunun parasını zamanında ödememiş. Kemer Belediyesine aktarılmış ve belediyemiz mahkemeyi kaybetmiş. 3 milyon 200 bin lira olan para 6 milyon 450 lira olmuş. Kısacası GATAB’dan gelen 6 milyon 450 bin lira nur topu gibi bir çocuğumuz oldu.” ifadelerine yer verdi.

Belediye. avukatı Umut Güneş, belediye nşn gayrimenkulleri hakkında meclise bilgi verdi.

Toplantıda, 2018 yılında yapılan Sayıştay denetimi hakkında meclis bilgilendirildi.
Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Sosyal Hizmet ve Yardım Yönetmeliğinde yapılacak değişikliğin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere 1 adet panelvan ve 2 adet çift kabin pikap araç alınması ve T cetveline işlenmesi konusu görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.

İlçemiz sınırları içerisinde bulunan yapılardaki tente ve gölgelik uygulamasına ilişkin alınan İmar Komisyonu Raporu okundu. Raporun okunmasından sonra madde, oy birliği ile kabul edildi.

Kuzdere Mahallesinde mülkiyeti belediyemize ait 51 ada 3 parsel, 52 ada 1 parsel, 61 ada 1 parsel, 515 ada 1,3 ve 4 parsel, 514 ada 2 ve 3 parsel ile 511 ada 3 parselde imar planı değişikliği için alınan İmar Komisyonu Raporunun okunması oy birliği ile kabul edildi.

Göynük Mahallesi 1, 2, 3. Bölge imar planı plan hükmü değişikliklerinin, Arslanbucak ve Kuzdere mahallelerinin imar planı plan hükmü değişikliklerinin görüşülmesi maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

Ocak ayı meclisinde görüşülen ilçemizde turizmin daha verimli hale getirilmesi için sorunların tespiti ve çözümlerinin belirlenmesi konulu komisyon raporunda değişiklik yapılmış olup, yeni haliyle mecliste görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste verilen önergelerde ise Kemer İdman Yurdu Spor Kulübüne 5393 sayılı belediye kanunun 14. maddesinin B bendine istinaden nakdi yardım yapılması konu görüşüldü. Spor kulübüne oy çokluğu ile 15 bin lira maddi yardım yapılması kararlaştırıldı.

Tekirova Mahallesi 22 ada 14 parsel ve 13 ada 4 parselde bulunan bina ve lojmanların kiraya verilmesi önergesi, oy birliği ile 10 yıllığına kiraya verilmesi kararlaştırıldı.

Belediye. çalışanlarının kullandığı personel servis için ödenen ücretin kaldırılması önergesi ise oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste, Türkiye Engelliler Vakfı yetkilileri de engellilere yönelik bir park için yer talebinde bulundu ve söz konusu parka ait bir sunum gerçekleştirdi.

Bir sonraki meclis toplantısı 3 Mart Salı saat 14.00 olarak belirlendi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle