Hoşgeldiniz  

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, CHP’lilere seslendi:

Semih Köken | 26 Mayıs 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, CHP’lilere seslendi:

 “Bizi alkışlamayın, eleştirin”

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile CHP İlçe Başkanı Erdem Cesur, partililere yönelik birlik ve dayanışma yemeği düzenledi. Yemekte konuşan Başkan Gül, “Bizim yaptıklarımızı alkışlamaktan çok yapamadıklarımız için eleştirmenizi istiyorum. Birbirimizi uyaralım ve tamamlayalım” dedi.

13 Mayıs’ta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun rozet takması ile eski partisi CHP’ye, kendi deyimiyle ‘yuvaya’ dönen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, partilileriyle yemekte bir araya geldi.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Başkan Gül ile CHP Kemer İlçe Başkanı Erdem Cesur’un ev sahipliğinde düzenlenen CHP Kemer İlçe Örgütü Birlik, Dayanışma ve Kaynaşma Yemeği, Grand Haber Otel’de gerçekleştirildi. Yemeğe Kemer Belediyesi meclis üyeleri, CHP Antalya İl Başkanlığı, ilçe başkanlıkları,  İl Kadın Kolları Başkanlığı, Gençlik Kolları Başkanlığı, Kemer ilçe örgütü, kadın ve gençlik kollarındantemsilciler ile partililer ve muhtarlar katıldı. CHP İlçe Başkanı Erdem Cesur,  Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül,  Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, meclis üyeleri Semih Top ve Recep Yılmaz, konukları kapıda karşıladı. Ardından masaları tek tek dolaşan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve eşi Neşe Gül, partililerle sohbet edip fotoğraf çektirdiler.

 

YÜZDE 9’DAN BAŞKANLIĞA…

Yemekte partililere hitap eden Başkan Gül, “Ülkemizin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğu bu dönemde dayanışma yemeğinde bir araya gelmek istedik. CHP ile tanışıklığım çok eski. Bugün belki birçoğunuzun hatırlamadığı Tophane’deki CHP İl Binası’na 1973 yılında babamın elinden tutarak girişimden bu yana CHP’de değişik kademelerde hizmetler verdim. O dönemin zor şartlarında ilimizin her yerinde partimize katkı sunmaya gayret gösterdik. 1983 yılında aktif siyaset yapmaya başladığımda Kemer’de henüz belediye yoktu. Kemer 1986 yılında belde oldu, belediye kuruldu. 1991 yılında Kemer’de CHP’nin oyu yüzde 9’lar civarındaydı. Buranın önde gelen ailelerini bir araya getirdik. Müthiş bir çalışma ortaya koyduk ve ilçe yönetimini birlikte kurduk. 1994 yılında belediye başkanlığına talip olduk.  SHP’den ayrıldık ve Antalya Milletvekilimiz Deniz Baykal’ın genel başkan olduğu CHP’ye katılarak oradan aday olduk. Kemer’de DSP, SHP ve CHP olarak üç sol partinin toplam oyu yüzde 9’du. Ben bu ortamda aday oldum. Üstelik 3 partiden de ayrı ayrı adaylar çıktı. O dönemde gencimize, yaşlılarımıza, kadınlarımıza kendimizi o kadar iyi anlatmışız ki başarılı olduk” dedi.

 

SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Kemer için verdiği hizmetleri özetleyen Başkan Gül, “O dönemde Kemer’in imar planında müthiş bir çarpıklık vardı. 1993yılında yapılan imar planında Kemer’de 10-12 katlı binalar onaylanmıştı. O plan uygulansaydı bugün Kemer merkezinde 10-12 katlı binalar görecektiniz. Ben belediye başkanlığına gelince bunun bir cinayet olacağına ve Kemer gibi bir doğa cennetinin katledileceğini söyledim. Buraya güzel doğası için gelen yerli ve yabancı turistler kaçacak ve belki kuşlar gibi ilçeden göç edecekti. Yani hem ilçe ekonomisi zarar görecek hem de doğal yaşam bozulacaktı. Ev ev dolaştık. Bunları anlattık. O zamanlar çok gençtim.Beni Mustafa Gül olarak değil ‘Paşa’ lakabıyla biliyorlardı. Ben anlattım, Onlar da ‘bu çocuğa bir oy verip görelim’ dediler. Vatandaşa bir söz vermiştik. Kemeri beton yığını haline getirmeyeceğimizi söylemiştik. Bu sözümüzü tuttuk. 1995 yılında konutlar için 2 kat, işyerleri için 3 kat, oteller için 4 kat sınırı olan imar planlaması yaptık. Sosyal demokrat belediyeciliğin imzasını 1990’lı yıllarda Kemer’de attık” şeklinde konuştu.

 

‘SEN NEREDEYSEN BİZ ORADAYIZ’ DEDİLER

Partiden ayrı kaldığı süreçleri de anlatan Gül, “Elimde olmayan sebeplerde 2000’li yılların başında partimden ayrı düşmek zorunda kaldım. Halkımız büyük bir coşku ile bizim aday olmamız için istekte bulundu. ‘Ben siyaseti bıraktım’ dememe karşın aday olmamı istediler. Bu istek karşısında duyarsız kalamadık ve başka bir siyasi partiden aday olduk.  Değerli hemşerilerim ‘O bizim evladımızdır, nereye gitse yanında olacağız’ dediler ve 2009 yılında yüzde 60 oyla Kemer Belediyesi’ni aldım. Kemer Belediyesi’nden hiçbir zaman sosyal demokrat düşünceyi eksik etmedim. Bu düşünce ile devam ediyorum. 2014 yılındaki yerel seçimlerde yine büyük bir güç birliği yaptık. İktidarın bütün baskısına karşın bu birlik sayesinde yüzde 45 ile yeniden başkan seçildim. Kalbimiz ve düşüncemiz hep CHP ile birlikteydi” diye konuştu.

 

DERDİM ADAYLIK DEĞİL

Yuvaya dönme sürecini de anlatan Başkan Mustafa Gül, “Geçtiğimiz yıl başlayan süreçte tekrar CHP’ye katılmam için teklif geldi. Bu teklifi bir emir olarak gördüm. CHP’ye üye olmak benim için onurdur. Bu rozetin yakama takılacağından emindim, bundan hiç endişem olmadı. 11 yaşından bu yana içinde olduğum CHP’de yeniden siyaset yapma imkânı bulduk. 13 Mayıs’ta Sayın Genel Başkanımızın rozet takmasıyla yuvaya döndük. Kabul ederseniz buradayım. CHP’den elbette 3-4 belediye başkan aday adayı çıkabilir. Ama ben bu konuda iddialıyım. Gelin sandık kuralım. Ön seçimde 700 oy alacağımı garanti ediyorum. Ama benim derdim adaylık değildir. Önemli olan ülkemizde ve ilçemizde birlik ve beraberlik içinde olmamızdır. Kemer dâhilinde bize hangi görev verilirse partimin emrindeyim” dedi

 

ALKIŞMAYIN UYARIN

Partililerden eksikliklerini söylemelerini isteyen Gül, “Önümüzde hızla büyüyen bir Kemer var.  Yeni Büyükşehir Yasası ile Beldibi’nden Çıralı’ya kadar 90 kilometre sahil şeridi belediyemiz sınırlarına girdi. Kemer dünyanın göz bebeği bir ilçe. Kemer’de siyaset yaparken 81 ilden gelen vatandaşlarımızdan ve Kemer’e yerleşen 1500 yabancıdan oy almanız gerekiyor. Her gün halkın içindeyiz. Eşimle birlikte mutlu gününde, zor gününde hemşerilerimizin yanındayız. Sizden ricam, bizim yaptıklarımızı alkışlamaktan çok yapamadıklarımız için eleştirin. Bize eksikliklerimizi de söyleyin. İlçe örgütüne bütün birim müdürlerimizin telefonlarını bıraktım. Herkes gördüğü hatayı lütfen bize bildirsin. Birbirimizi uyaralım ve tamamlayalım” şeklinde konuştu.

 

MUHTEŞEM KONSER

CHP Kemer İlçe Başkanı Erdem Cesur ise Başkan Mustafa Gül’ün katılımıyla partilerinin önemli bir güç kazandığını belirterek, “Başarılı olacağımıza inancım tamdır” dedi. Konuşmaların ardından Türk Halk Müziği’nin güçlü Elif Buse Doğan konser verdi. Konserde partililer gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle