Hoşgeldiniz  

KASIM AYI MECLİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SEMİH KÖKEN | 05 Kasım 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

KASIM AYI MECLİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2019 Kasım ayı Meclis toplantısı

Necati Topaloğlu paylaştı: 5 Kasım 2019 Salı

Belediye Kasım ayı meclis toplantısı, Belediye Başkan Necati Topaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan Kasım ayı meclis toplantısına, meclis üyelerimizden İsmail Aka ve Emrah Ayhan, mazeretlerinden dolayı katılmadı.

Toplantı öncesinde, Kemer-1 girişinde Kemer’in tarihini anlatan giriş takı, ilçe merkezinde yer alan Atatürk Parkı’nda Kent Parkı düzenlemesi, Arslanbucak Mahallesi’nde huzur evi, Kuzdere Mahallesi’nde de yapılması planlanan kapalı pazar yeri projelerinin tanıtımı yapıldı.

Toplantı öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkan Necati Topaloğlu, belediyemiz şirketinin borçları hakkında meclise bilgilendirme yaptı.

SİGORTAYA OLAN BORÇLAR ÖDENİYOR

Belediye şirketinin sigortaya olan borcundan bahseden Başkan Topaloğlu, “Şu anda belediyemizin sigortaya olan borcu yapılandırmalar hariç 9 milyon lira, belediyemizin ise 13 milyon liradır. 3 aydır hem belediye personelinin hem de şirketin sigortaları yatmaya başladı. Bundan sonra da aksatmamaya çalışacağız.” dedi.

ŞAMPİYONA MECLİSİMİZDEN 50 TAM ALTIN

Toplantının 3. maddesinde yer alan 5393 sayılı Belediye Kanununun 14/b bendine istinaden üstün başarı gösteren ve Dünya Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olan Müşerref Özdemir’e meclisi tarafından ödül verilmesi konusu görüşüldü.

Kemer’in gururu olan dünya şampiyonu milli karateciye 50 tam altın ve bir adet cep telefonu verilmesi oy birliği ile kabul edilirken, Başkan Topaloğlu ve meclis üyelerimiz, Müşerref Özdemir’i başarısından dolayı tebrik etti.

Şili’nin Santiago şehrinde düzenlenen 11. Ümit Genç 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden ve dünya şampiyonu olan Müşerref Özdemir, meclis toplantısına katıldı.

Elde ettiği başarıyla Türk Bayrağı’nı kürsünün zirvesinde dalgalandırmayı başaran ve herkesin göğsünü kabartan milli karateci Müşerref Özdemir, Başkanımız Topaloğlu başta olmak üzere meclis üyelerimiz ve meclise gelen vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

Toplantıda, milli karatecinin babası Tahsin Özdemir ve antrenörü Emin Akar da hazır bulundu.

ŞAMPİYON KARATECİ MÜŞERREF’İN İSMİ SOSYAL TESİSLERE VERİLECEK

Öte yandan, mecliste, Arslanbucak’ta yapımı devam eden belediye ait sosyal tesislerin tamamlanmasının ardından tesise Müşerref Özdemir’in isminin verilmesi konusunun görüşülmesine karar verildi.

Toplantıda konuşan Başkan Topaloğlu, dünyanın bir ucunda Şili’de Türk Bayrağı’nı gönderde dalgalandıran milli karateci dünya şampiyonu Müşerref Özdemir’i can-ı gönülden tebrik ettiğini söyledi.

Dünya karate şampiyonu Müşerref Özdemir için Kemer’de karşılama töreni de düzenlediklerini anlatan Başkanımız Topaloğlu, “Bunlar çok güzel şeyler. Umarım herkese örnek olur. Müşerref henüz 15 yaşında. Dünyanın öbür ucunda şanlı İstiklal Marşı’mızı okutmuş ve şanlı Türk Bayrağı’mızı zirveye taşımıştır. Müşerref gibi çocuklarımıza destek olmamız lazım. Bunlar hepimizin çocukları. Arslanbucak Mahallesi’nde yapımı devam eden sosyal tesislerde gençlik merkezine şampiyon kızımızın ismini vermeyi planlıyoruz. Herkese hayırlı olsun.” diye konuştu.

Milli karateci Müşerref Özdemir ise desteklerinden dolayı herkese teşekkür ederek, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edebildiği için mutlu olduğunu kaydetti.

Müşerref’in Antrenörü Emin Akar ve babası Tahsin Özdemir de desteklerinden dolayı Belediye Başkan Necati Topaloğlu ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Gündemin 4. maddesinde Belediye kardeş şehri olan Ukrayna’nın Yuzhny şehrine gezi düzenlenmesi konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Kemer Merkez Mahallesi Deniz Caddesi’nde bisiklet yolu yapılması konusu oy birliği ile kabul edilirken, Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği’ne (ANTAB) üye olarak katılım konusu oy çokluğu ile reddedildi.

Belediyemiz norm kadrosunda yapılacak olan değişikliğin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Belediye kadro karşılığı sözleşmeli olarak ziraat mühendisi çalıştırılması ve ücretinin belirlenmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

İlçemiz sınırlarına bitişik olan mahalle sınırlarının belirlenmesi ile ilgili düzenlenen İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi oy birliği kabul edildi.

Meclise sunulan önergelerde ise Kemer Yeni Mahalle Derviş Eroğlu Dört Yol Bulvarı üzerinde bulunan Kutlu Doğum Haftası Parkı’nın isminin değiştirilmesi konusu oy birliği ile kabul edilerek, parkın ismi kaldırıldı. Parka yeni isim verilmesi konusu ise daha sonraya ertelendi.

Örgün eğitim programlarına destek amacıyla kurslar açılmak üzere, belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Kemer Belediyesi Gençlik Merkezi kurulması ve belediye personeli Güneş Akın’ın kurucu olarak görevlendirilmesi önergesi oy birliği ile kabul edildi.

Kiriş Mahallesi’nde ikamet eden 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerinin Çamyuva Mahallesi’ndeki Rukiye Koç Ortaokulunda öğrenim gördükleri, iki mahalle arasında yaya köprüsü olmadığı için öğrencilerin okula taşınması için belediye servis araçları konusunda talepte bulunulması konusu oy birliği ile kabul edildi.

Kemer’de bulunan giyim pazarlarının konusunun görüşülmesi ise oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu ile Turizm Komisyonu’na sevk edildi.

Bir sonraki meclis toplantısı, 3 Aralık Salı saat 14.00 olarak belirlendi.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekan
Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, oturan insanlar ve iç mekan
Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle