Hoşgeldiniz  

Kan Davası’na Ömür Boyu Hapis Cezası

SEMİH KÖKEN | 29 Nisan 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Antalya’da 3 yıl önce ağabeyi ile ortağını öldüren Osman Şatır’ın kardeşini sokak ortasında tabancayla öldüren 38 yaşındaki Muhammet Ali Poyraz, ‘kan gütme saikiyle insan öldürme’ suçunu işlediği gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi.

Antalya‘da 3 yıl önce ağabeyi ile ortağını öldüren Osman Şatır’ın kardeşini sokak ortasında tabancayla öldüren 38 yaşındaki Muhammet Ali Poyraz, ‘kan gütme saikiyle insan öldürme’ suçunu işlediği gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi.

Kent merkezindeki Barlar Sokağı’nda 13 Ocak 2012’de meydana gelen olayda, Osman Şatır tartıştığı 34 yaşındaki Mehmet Hasip Poyraz ve kavgayı ayırmak isteyen işyeri sahibi 34 yaşındaki Alaaddin Karaca’yı tabancayla vurup kaçtı. Karaca olay yerinde, Poyraz tedavi gördüğü hastanede 1 hafta sonra yaşamını yitirdi. Polis şüpheli Osman Şatır’ı, İzmir Kadifekale’deki bir sığınakta saklanırken yakalanarak tutuklandı.

Osman Şatır’ın kardeşi 36 yaşındaki Veysi Şatır da 19 Mayıs 2013 akşamı Üçgen Mahallesi, 1008’inci Sokak’ta silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna isabet eden 5 kurşunla ağır yaralanan Şatır, olay yerinde yaşamını yitirdi. Yanında bulunan yeğeni 11 yaşındaki D.K. ise olaydan yara almadan kurtuldu.

Polis olay yerinde yaptığı incelemeler ve görgü tanıklarının ifadelerinin ardından cinayeti işleyerek kaçan şüphelinin, “Bu kan davası kardeşim, kimse karışmasın. Karışana da sıkarım. Bu iş burada bitmedi, kan davası sürecek” dediğini belirledi. Cinayet Bürosu ekipleri olayın bir önceki yıl işlenen cinayetle ilgisi olabileceğini belirledi. Bunun üzerineMuhammet Ali Poyraz’ı yakalamak için çalışma başlatan polis, teslim olmak istediğini söyleyen şüpheliyi kent merkezindeki bir caddede gözaltına aldı. Şüpheli polise verdiği ifade de Veysi Şatır’la yolda karşılaştığını, kendisine ‘Ağabeyini öldürdük seni de öldüreceğiz’ demesi üzerine Şatır’a ateş ettiğini öne sürdü. Tutuklanan Muhammet AliPoyraz hakkında ‘kan gütme saikiyle insan öldürme, kan gütme saikiyle insan öldürmeye teşebbüs, ruhsatsız tabanca bulundurmak’ suçlarından dava açıldı.

Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında sanık Muhammet Ali Poyraz ile tarafların avukatları hazır bulundu. Olaydan yara almadan kurtulan D.K.’nın avukatı Seçkin Uyanık Yaşar, sanığın yöneltilen suçları işlediği somut delillerle sabit olduğu gerekçesiyle üst sınırdan cezalandırılmasını istedi. Savcı Mustafa Piroğlu ise sanığın D.K.’ya karşı ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan beraatını, Veysi Şatır’a karşı işlediği ‘kan gütme saikiyle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılmasını, ayrıca ruhsatsız silah bulundurması nedeniyle de cezalandırılmasını talep etti. Veysi Şatır’ı kan davası gütmek için öldürmediğini iddia edenMuhammet Ali Poyraz, olay nedeniyle önce Allah’tan, sonra da ölenin ailesinden af dilediğini söyledi. Poyraz, “Bir kişinin ölümüne sebep olduğum için çok pişmanım” dedi.

Sanık Poyraz’ın avukatı Fevzi Dersuneli, savcının D.K.’ya karşı ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan beraat talebine katıldıklarını söyledi. Buna karşılık Veysi Şatır cinayetinin de tasarlanarak işlenmediğini savunan Dersuneli, “Olayın meydana geldiği akşam, müvekkilimle Veysi Şatır yolda karşılaşmış. Şatır, müvekkilimi tahrik etmiştir. Bu nedenle müvekkilimin kan gütme saikiyle hareket etmediği sabittir” dedi.

Sanığın D.K.’ya karşı öldürmeye teşebbüs suçundan beraatına karar veren mahkeme, Veysi Şatır’ın öldürülmesiyle ilgili ‘kan gütme saikiyle kasten insan öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığa haksız tahrik indirimi yapmayan heyet, buna karşılık iyi hal indirimi yaparak cezayı ömür boyu hapse düşürdü. Ayrıca sanığa ‘Ruhsatsız silah ve mermi bulundurmak’ suçundan 10 ay hapis ve 500 TL adli para cezası veren mahkeme, toplam 2 bin 213 TL’lik yargılama giderinin de sanıktan tahsil edilmesine hükmetti.

Duruşmadan sonra avukat Seçkin Uyanık Yaşar, sanığın D.K.’ya karşı işlediği öne sürülen suçtan beraat etmesi kararını temyiz edeceklerini söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle