Hoşgeldiniz  

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Semih Köken | 25 Kasım 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

AK Parti Antalya Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç, “Kadına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlalidir. Kadına yönelik şiddet dünyada ve ülkemizde eğitim, ekonomik durum, yaş ve yaşadığı çevreye bakmaksızın tüm kadınların ve dolaylı olarak toplumun etkilendiği bir durumdur.” dedi.

Özkoç, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” nedeniyle AK Parti İl Başkanlığında merkez ilçelerin kadın kolları başkanlarıyla basın toplantısı düzenledi.

İnsanlığın büyük bir kesiminin çok yönlü şiddete maruz kaldığı bir çağın kadınları olduklarını belirten Özkoç, yaşamlarının her alanı hak ve adalet mücadelesi vermek i·le ile geçtiğini söyledi.

Hak ve adalet gibi insanın özünde bulunan değerlerin toplum tarafından güvence altına alındığında kadınların şiddete karşı amacına ulaşmış olacağını dile getiren Özkoç, şunları kaydetti:

“Kadına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlalidir. Kadına yönelik şiddet dünyada ve ülkemizde eğitim, ekonomik durum, yaş ve yaşadığı çevreye bakmaksızın tüm kadınların ve dolaylı olarak toplumun etkilendiği bir durumdur.

Şiddet bir insan hakkı ihlali olması ile birlikte bireyi, aileyi ve toplumu derinden etkileyen bir hastalıklı ruh halidir. Kadının maddi ve manevi her yönden zarar görmesine ve hayatını insani koşullarda devam ettirememesine neden olur.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle