Hoşgeldiniz  

Kadına Şiddete Su Altında Dikkat Çektiler

Semih Köken | 07 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Kadına Şiddete Su Altında Dikkat Çektiler

Toplumsal konularda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken su altı fotoğrafçısı Nejdet Demirtaş, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için Antalya’da dünya rekortmeni sporcuları kullanarak fotoğraf çalışması yaptı.

Kadına Şiddete Su Altında Dikkat Çektiler, System.String[]
Toplumsal konularda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken su altı fotoğrafçısı Nejdet Demirtaş, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için  Antalya‘da dünya rekortmeni sporcuları kullanarak fotoğraf çalışması yaptı. Demirtaş, su altında çektiği fotoğraflarla hazırladığı ‘ Ayna‘ isimli fotoğraf sergisini  İstanbul‘da ziyaretçilerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Yaptığı çalışmalarla toplumsal meselelere ve sorunlara dikkat çeken, son olarak da  8 Mart Dünya  Emekçi Kadınlar Günü’nde kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturmak isteyen su altı fotoğrafçısı Nejdet Demirtaş, ‘ Ayna‘ isimli fotoğraf sergisini  İstanbul‘da sergilemeye hazırlanıyor.  Antalya‘nın Kaş ilçesinde dünya rekortmenlerinin ve Kaş Devlet Hastanesi çalışanlarının konu mankenliğini üstlendiği proje yarın,  Beşiktaş‘ta bulunan Fulya Sanat Merkezi’nde fotoğraf severlerle buluşacak.

7 farklı ülkeden dünya rekortmeni serbest dalıcı destek verdi

Sergi öncesi hazırlık çalışmaları sürerken, Fulya Sanat Merkezi’nde  İhlas Haber Ajansı‘na konuşan Demirtaş, ilk olarak projenin içeriğinden bahsederek, “Projemizi 7 farklı ülkeden dünya rekortmeni serbest dalıcı arkadaşlarla ve  Türkiye‘den de  Türkiye rekortmenimiz Birgül Erken’i de dahil ederek başlattık. İkinci bölümünde de Kaş Devlet Hastanesi’ndeki arkadaşlarımız serbest dalış eğitimi aldılar ve bunlarla beraber bu projeyi gerçekleştirdik. Çekimleri yaklaşık 8 ay sürdü. Fotoğrafların çekilmesi, yazılması, çizilmesi bunların hepsinin bir hikayesi var. Fotoğraflarımızı deniz altında çektiğimiz için bunların araştırmalarını yapıyoruz. Şu anda fotoğraflarımız hazır. Yarın, yani  8 Mart itibariyle de Fulya Sanat Merkezi’mde açılışımız olacak, 16 Mart’a kadar da devam edecek” dedi.

“Bunlar benim rahatsızlıklarım”

Neden böyle bir fotoğraf sergisi yapmaya karar verdiği hakkındaki soruya cevap veren Demirtaş, önceki projelerine de değinerek, “Daha önceki projelerim de vardı. Çocuk gelinlerle, madencilerle ilgili projelerdi bunlar. Ben bir dalgıcım ve fotoğraf çekiyorum. Bunlar benim rahatsızlıklarım. Benim çıkış kaynağım da tamamen insan olmaktan ve bir toplum içerisinde yaşayan birey olarak duyduğum rahatsızlıklardan kaynaklıyor” diye konuştu.

“Biraz da şans, yoksa bir insanın yapabileceği bir bütçe değil”

Farklı ülkelerden dünya rekortmenlerini aynı projede bir arada nasıl toplayabildiğini de açıklayan Demirtaş, “Bu biraz da şans oldu. Kaş’ta dünya şampiyonası vardı. Oradaki arkadaşlarımız, sağ olsunlar, destek verdiler teknik direktörümüz, sporcu arkadaşlarımız. Yarışma bitiminde şampiyona teknesine yaklaştık ve orada dünya şampiyonları, aynı gün rekor kırmış arkadaşlar duyarlı olarak geldiler. İkinci bölümünde de hekim arkadaşlarla yaptık su altı çekimlerini. Biraz da şans, yoksa bir insanın yapabileceği bir bütçe değil” ifadelerini kullandı.

“Farklı bir şeyler görmek istiyorlarsa, gelip görmelerini arzu ederim”

Fotoğraf sergisi için çağrıda bulunan Demirtaş, herkesin gelip görmesini arzu ettiğini belirterek, “Bu, bir insan meselesi. Her 500’ün üzerinde kadın öldürülüyor. Kimsenin, kimsenin yaşama şansını elinden almaya hakkı yok. Bilmiyorum, çok sevimli kareler olmuyor benimkiler. Farklı bir şey seyretmek, görmek istiyorlarsa, konuya farklı bir bakış açısı arıyorlarsa gelip görmelerini arzu ederim tabii ki” şeklinde konuştu.

Bir sonraki projeyi de açıkladı

Son olarak, bundan sonra hayata geçirmeyi düşündüğü projelerden de bahseden Demirtaş, “Genelde her sene proje yapıyorum. Bir sonraki projeyi engelliler için tespit etmiştim aklımda. Ama tabii su altında çekmek bunları çok zor. Çok büyük bir bütçe istiyor. Şunu fark ettim, biz bütçemiz kadar düşünmeye başlıyoruz. Çünkü karada çekmek daha kolay. Sonra da teknolojik tutsaklığa karar verdim. Muhtemelen insanların ellerinden cep telefonlarını bırakmaması, iletişim bozukluğuna sebep olması; ikisinden birini çekeceğim, bütçe durumuna göre tabii ki” dedi.

Yarın,  8 Mart Dünya  Emekçi Kadınlar Günü’nde  Beşiktaş‘taki Fulya Sanat Merkezi’nde sergilenmeye başlayacak olan ‘ Ayna‘ isimli fotoğraf sergisi son olarak 16 Mart günü ziyaret edilebilecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle