Hoşgeldiniz  

Kader Buse Acar,  Dualarla anıldı

SEMİH KÖKEN | 26 Ocak 2020 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kader Buse Acar,  Dualarla anıldı

Kemerde  geçen yıl 24 Ocak’ta meydana gelen sel felaketinde, içinde bulunduğu otomobilden Ağva Deresi’ne düşen Kader Buse Acar’ın  kaybolmasının üzerinden bir yıl geçti. Acar Ailesi, halen bulunamayan kızları için Mevlid-i Şerif okuttu.

KADER BUSE ACAR IÇIN  BİRİNCİ YILINDA MEVLİD OKUTULDU

Kemer’de, geçen yıl 24 Ocak günü yaşanan hortum felaketinde, üniversite öğrencisi Kader Buse Acar, annesi Ayla Acar’ın kullandığı otomobilin Ağva Deresi’ne düşmesi sonucu kayboldu. İl Jandarma Komutanlığı su altı ekipleri, İl Emniyet Müdürlüğü su altı ekipleri, jandarmaya bağlı kara ekipleriyle Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait helikopter, su üstü ve su altı ekipleriyle yaklaşık 200 personelin katılımıyla arama çalışması başlatıldı. Aynı gün otomobil, dere yatağının ortasında bulundu. Vinçle çıkarılan otomobilde, Kader Buse Acar’a ait bir iz bulunamadı.
Bir gün sonra da Kader Buse Acar’a ait çanta ve içindeki şarj cihazı, küpe, tarak ve şal gibi malzemeler, aracın sürüklendiği derede, ıslah sırasında yan duvarları tutması için konulan kayaların arasında bulundu. Kader Buse Acar’ı arama çalışmaları Ağva Deresi’nden denize doğru sürdürüldü. 27 Ocak günü de Ağva Deresi’nin denize döküldüğü noktanın sağ tarafında yer alan Çamyuva sahilindeki 4 yıldızlı otelin plajında, Kader Buse Acar’a ait ayakkabının sol teki bulundu. Baba Ahmet Acar, ayakkabının kızına ait olduğunu doğruladı.
3 ay boyunca aralıksız devam eden aramalarda Kader Buse Acar’a dair başka ize rastlanmadı. Genç kızın kayboluşunun 100’üncü gününde ise Acar Ailesi kızları için gıyabi cenaze namazı kılınmasını istedi. Cenaze namazı Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve protokol üyelerinin de katılımıyla Kemer Küçük Sanayi Sitesi içerisindeki Sanayi Camii önünde kılındı.
Daha sonra belli aralıklarla hem karadan hem denizde yapılan arama çalışmaları kapsamında, baba Ahmet Acar kızı Kader Buse’nin kaybolduğu otomobilin parçasını, 164 gün sonra, 6 Temmuz 2019 Cumartesi günü dağlık alanda buldu. Bu parçanın bulunmasının ardından arama çalışmaları, bu bölgede kadavra arama köpekleri ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapıldı ama yine bir iz bulunamadı.
16 Aralık 2019’da ise sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ahmet Acar, kızının kaybolmasının 326’ncı gününde, Ağva Deresi yatağı içinde kendi imkanlarıyla tuttuğu dedektör yardımıyla arabaya ait ön tamponu bulduklarını yazdı. Kader Buse Acar’ı arama çalışmaları zaman zaman sürdürülürken, Ahmet Acar ve eşi Ayla Acar’ın tek isteği kemik tarama cihazıyla bölgenin taranması oldu.
Üniversiteli kızın doğum günü olan 18 Ocak’ta acılı baba Ahmet Acar, Ağva Deresi’nde kayalıklar arasına bir adet gül bırakarak, “Kızım senin bugün doğum günün. Ben doğum gününü derede mi kutlayacaktım?” dedi. Doğum gününden 6 gün sonra, kızının kaybolduğu gün olan 24 Ocak tarihinde ise sosyal medya hesabından yürek burkan bir paylaşım yapan baba, kızının fotoğraflarının altına ‘Gelmesin 24 Ocak. Saat 14.26:33 saniye’ ifadelerini yazdı.
Acar Ailesi, kızlarının kayboluşunun 1’inci yıl dönümünde, bugün cuma namazının ardından, kaybolduğu saat olan 14.26’da Mevlid-i Şerif okutup, pişi dağıttı.

Kemer ilçesinde 1 yıl önce meydana gelen hortum felaketinde kaybolan üniversite öğrencisi Kader Buse Acar için ailesi pişi dağıtıp dua okuttu. Öğrencileriyle birlikte acılı aileyi ziyaret eden Buse’nin sınıf öğretmeni Emine Kerkit gözyaşları içinde kayıp öğrencisini anlattı. Buse Acar’ın Öğretmenler Günü‘nde şiir okuduğu öğretmeni olarak tanınan Emine Kerkit, “Bulunmaması, belki de Yaradan tarafından bizim umut ışığımızın devam etmesi içindir. Çünkü bulunduğu zaman belki de bütün ümitler bitecek, ‘Buse artık yok’ diyeceğiz. Busemiz sadece kayıp” diye konuştu.

 

Kemer’de 1 yıl önce hortum felaketinde kaybolmasının ardından bulunması muhtemel her yerde aranan Kader Buse Acar (20) için, yakınında hortuma kapıldığı Kemer Küçük Sanayi Sitesi Camii’nde ve Kuzdere Mahallesi’ndeki evinde dua okundu. Sanayi Camii’nde Buse için okunan duanın ve kılınan cuma namazının ardından cemaate ve sanayi esnafına pişi dağıtıldı. Cuma namazını Sanayi Camii’nde kılan Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, devletin elindeki bütün imkanlarla aranmasına rağmen Buse’nin bulunamadığını ancak yeni bilgilerin ve ailenin taleplerinin değerlendirildiğini söyledi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da Buse’nin bulunamamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Topaloğlu, Buse’nin isminin daha önce bir caddeye verildiğini, önümüzdeki günlerde de bir parka verilmesini düşündüklerini ifade ederek, “Kızımızın anısını yaşatacağız” şeklinde konuştu.

Kader Buse Acar bir yıldır kayıp

Kader Buse Acar'ı bir yıldır bulamadık.Bir parçamız hala kayıp…Kader Buse Acar, 24 Ocak 2019'da Kemer'de oluşan hortum sırasında kayboldu. Asker, Polis, gönüllü, resmi-gayrı resmi yüzlerce kişinin, helikopterlerin, gemilerin dalgıçların eğitimli köpeklerin çaba gösterdiği, bilimsel ve bilim dışı tüm yöntemlerin kullanıldığı arama çalışmalarında tepeler, deniz üstü, deniz altı, dere yatağı, akla gelen-gelmeyen her yer aranmaya çalışıldı,Buse, bulunamadı.Bakanlar geldi, Vali, Paşa geldi. Film platosunu aratmayacak görüntüler oluştu.Üzüntülerini dile getirip geçmiş olsun dilediler, birbirlerini bilgilendirdiler, brifingler verdiler,Buse, bulunamadı.Anne baba kendini dağlara vurdu, şüphelendikleri yığınlara kazma kürek girişti, dere yatağını iş makineleri delik deşik etti,Buse, bulunamadı.Sonunda,Buse için gıyabi cenaze namazı kılındı. Helallik alındı, Anne-baba yılmadı, aramaya devam etti. Buse'den bir parça olsa, yürekleri bu kadar parça parça olmayacaktı.Kesinleşen ölümden bile teselli olur mu demeyin,olacaktı…Olmadı…Buse, bulunamadı.Bu yüzdendir ki anne babanın ve vicdanı olan herkesin bir yanı hala eksiktir.

Murat Kemaneci paylaştı: 23 Ocak 2020 Perşembe

 

Acar ailesinin yakınları ve çok sayıda vatandaş duaya katılmak için Küçük Sanayi Sitesi’ne gelirken, Buse’nin üniversite öncesinde okuduğu Kumluca Kız Meslek Lisesindeki sınıf öğretmeni Emine Kerkit de öğrencileriyle birlikte önce baba Ahmet Acar‘ı ziyaret etti, daha sonra Acar ailesinin evlerindeki dua merasimine katıldı.

Emine Kerkit, baba Ahmet Acar’ı ziyareti sırasında  sorularını yanıtladı. Kader Buse Acar’ın çok özel bir insan ve çok sevilen bir öğrenci olduğunu anlatan Kerkit, “Buse, okuduğu sürpriz şiirle okulu inletti ve beni okulun en kıskanılan öğretmeni haline getirdi. Bizim için çok kıymetliydi. Bulunmaması, belki de Yaradan tarafından bizim umut ışığımızın devam etmesi içindir. Çünkü bulunduğu zaman belki de bütün ümitler bitecek, ‘Buse artık yok’ diyeceğiz. Allah içimizdeki bu ümidi taşıyalım diye buldurmuyor olabilir. Hiçbirimiz ona öldü demiyoruz, diyemiyoruz” şeklinde konuştu. –

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle