Hoşgeldiniz  

Kaçan sürücünün tahliye talebi reddedildi

Semih Köken | 20 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kaçan sürücünün tahliye talebi reddedildi

ANTALYA’nın Aksu ilçesinde motosiklet sürücüsü 49 yaşındaki Hüseyin Koç’a çarpıp ölümüne neden olduktan sonra aracını bırakıp kaçan kamyonet sürücüsü 22 yaşındaki Mehmet Alkan, tutuklandı. Korktuğu için aracını bırakıp kaçtığını iddia eden Alkan’ın tahliye talebi reddedildi.

Kaza, geçen 31 Mayıs akşamı Aksu ilçesi Dumanlar Mahallesi yolunda meydana geldi. Evli ve 2 kız çocuk babası Hüseyin Koç, 07 KJ 899 plakalı motosikletiyle Aksu’nun Alaylı Köyü’ndeki evine gitmek üzere yola çıktı. Şerit ihlali yapan Mustafa Alkan yönetimindeki 07 YGJ 19 plakalı biber yüklü kamyonet, Hüseyin Koç’a çarptı.

SÜRÜCÜ ARACINI BIRAKIP KAÇTI

Başında kask bulunmayan motosiklet sürücüsü Hüseyin Koç olay yerinde yaşamını yitirdi. Mehmet Alkan ise kazadan sonra kamyonetini olay yerinde bırakıp kaçtı. Alkan olaydan üç gün sonra jandarma tarafından yakalandıktan sonra sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

KAMYONET SÜRÜCÜ TAM KUSURLU BULUNDU

Olaya ilişkin tespit tutanağında ise kazanın şerit ihlali yapan kamyonet sürücüsünden kaynaklandığı belirtildi. Şerit tecavüzü nedeniyle kamyonet sürücüsü Mehmet Alkan’ın tamamen kusurlu olduğuna dikkat çekilen raporda, olayda hayatını kaybeden Hüseyin Koç’un ise zorunlu olmasına rağmen kask takmadığı belirtildi. Taksirle ölüme neden olmak suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle Antalya 18’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılan lkan, davanın ilk duruşmasında suçlamaları kabul etmedi.

Kazanın havanın karanlık olduğu bir saatte meydana geldiğini anlatan Alkan, “Kaza gidiş geliş olarak kullanılan dar bir yolda meydana geldi. Hızım saatte 55-60 kilometre civarındaydı. Yolda ilerlerken birdenbire ses geldi. Baktığımda motosiklete çarptığımı anladım. Olay yeri kalabalıklaşınca korktum. Bu nedenle ayrıldım” dedi. Alkan, şerit ihlali yapmadığını da iddia etti.

Duruşmada hayatını kaybeden Hüseyin Koç’un eşi Fatma Koç ile kızları Mine Şükran Koç ile Yeşim Koç da hazır bulundu. Sanıktan şikayetçi olduklarını söyleyen Fatma Koç, “Sanık çocuklarımı babasız bıraktı” dedi. Ailenin avukatı Tule Başışık ise sanığın alkollü olduğu için kazadan sonra kaçmış olabileceğini iddia etti.

Sanığın tahliye talebini kabul etmeyen mahkeme, olay yerinde kefiş yapılmasına karar verip duruşmayı erteledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle