Hoşgeldiniz  

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı

Semih Köken | 15 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı

Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Akseki Jandarma Komutanlığı’nca şehit aileleri ve gazilere iftar verildi.

Akseki Jandarma Komutanlığınca ilçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen programda Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi.

İftar yemeğinden önce Akseki Müftülüğünde görevli Merkez Camisi imamı Lütfi Alver, tarafından şehitler için mevlit, Akseki Müftüsü Sabit Doğru tarafından ise dua okundu.

İftarın ardından konuşan Kaymakam Nasır, fedakarlık, cesaret ve kahramanlıkla hizmet eden jandarma teşkilatının kuruluş yıl dönümünün kutlandığını, aynı zamanda ramazan ayı dolayısıyla hep beraber iftar yapma imkanını elde ettiklerini söyledi.

Şehitler ile vefat eden gazileri rahmet ve şükranla andığını belirten Nasır, şöyle konuştu:

“Jandarma Teşkilatımız memleketin en kenar köşesinde suç ve suçlarla mücadele eden, kanun ve nizam hakimiyetinin sağlanmasında ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün tesisinde çok büyük hizmetler yapmıştır. Memleketimizin neresinde olursa olsun verilen her türlü göreve, koşarak gözünü kırpmadan giden, bu kutsal ocağın değerli mensuplarına yüce Allah’tan sağlık ve esenlik diliyorum.”

Nasır, jandarma teşkilatının binlerce şehit, on binlerce gazi vererek memleketin her köşesinde kanunların, amirlerin ve devletin kendilerine verdiği görevleri en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydetti.

İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Dilek de Türkiye’nin her köşesinde görev yapan jandarmanın, kendisine verilen görevleri milletten almış olduğu destekle omuz omuza yapmanın gururunu yaşadığını söyledi.

İftar yemeğine Cumhuriyet Savcısı Murat Avcı, Hakim Yakup Bulur, Emniyet Amiri Bülent Cumhur Gözetici, daire amirleri, şehit aileleri, yakınları, gaziler ve askeri erkan katıldı.(AA) –

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle