Hoşgeldiniz  

Itb Berlin Fuarı’nda Muz Lifi’ne Özel İlgi

Semih Köken | 08 Mart 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Turizm, Yaşam A- A+

Itb Berlin Fuarı’nda Muz Lifi’ne Özel İlgi

Alanya Belediyesi’nin Muz Lifi Projesi, dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nda büyük ilgi gördü.

Itb Berlin Fuarı'nda Muz Lifi'ne Özel İlgi, System.String[]
Alanya Belediyesi’nin Muz Lifi Projesi, dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nda büyük ilgi gördü.

Alanya Belediyesi’nin ev hanımlarının istihdamına yönelik hazırladığı ve yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü “Muz Lifi Projesi” Almanya’nın Başkenti Berlin’de düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarında tanıtılıyor.

Bakan Avcı’ya muz lifi şapkası hediye edildi

Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun dikkatini çeken Alanya Belediyesi’nin Muz Lifi Projesi, ITB’de, il kültür değerlerinin tanıtıldığı alana kurulan özel bir dokuma tezgahı ile tanıtılmaya başlandı. Ayrıca fuarda bir de stant açılarak muz lifinden elde edilen dokumalar, hediyelik eşyalar, çanta, ayakkabı, bebek, biblo gibi süs malzemeleri sergileniyor.

Muz lifi standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu’na muz lifinden yapılan şapka ve papirüs hediye edildi. Projeyle yakından ilgilenen Bakan Nabi Avcı, fuar sorumlularından bilgi aldı. Şapkayı çok beğenen Bakan Avcı, “Bunu kızıma götüreceğim” dedi.

Tanıtımda yeni hedef muz lifi

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, muz ve muz ürünlerinin Alanya ve bölge tanıtımına daha etkin şekilde katılımının gurur verici olduğunu söyledi.

Projeyle ilgili bilgi veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Belediyemiz Kültür Müdürlüğü tarafından yürütülen Muz Lifi Projesi, ilk başta ev hanımlarının istihdamına yönelik olarak başlatıldı. Vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gören projemiz, muz lifinden hediyelik eşya, çanta, ayakkabı, bebek, biblo gibi süs malzemelerinin üretilmesiyle büyüdü. Süs eşyalarının yanı sıra, aynı zamanda muz gövdesinden elde edilen lif posasının park ve bahçelerde kullanılmak üzere gübre ve kimya olarak değerlendirilmesi için ar-ge çalışmalarına da başladık” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle