Hoşgeldiniz  

İşte yılın girişimcileri

Semih Köken | 11 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ANSİAD), 8-10 Aralık tarihlerinde düzenlenen Girişimcilik Haftası etkinlikleri kapsamında, 2015 yılı İş Fikri Proje Yarışması ödülleri, Akra Barut Hotel’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törene Antalya Valisi Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, İl Jandarma Komutanı J. Kıd. Alb. Ahmet Yurdagül, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, ATB Başkanı Ali Çandır, AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyken Çizel, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Şengül, işadamları ve öğrenciler katıldı.

YILIN GİRİŞİMCİSİ MEHMET ÜLGER

2015 ANSİAD Yılın Girişimcisi Ödülü, hem bölge hem de ülke ekonomisine kazandırdığı katma değer nedeniyle Multi Tohum Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. yönetim kurulu başkanı Mehmet Ülger’in oldu. Yurtdışı seyahati nedeniyle törene katılamayan Mehmet Ülger’in yerine ödülü, eşi Rabiye Ülger aldı. Rabiye Ülger’e ödülünü Vali Muammer Türker takdim etti. Sebze tohumu, ıslahı ve üretimine 21 yıl önce eşiyle birlikte evlerinde bir odada ilk denemelere başladıklarını anlatan Rabiye Ülger, ödül için teşekkür etti.

GÜNGÖR PEKŞEN ÖDÜLÜ HİMMET ÖCAL’A

Geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden ANSİAD ve Yüksek Danışma Kurulu başkanlığı görevleri de yapan Güngör Pekşen anısına 2010’dan itibaren verilen ANSİAD Girişimcilik Haftası Güngör Pekşen Özel Ödülü, bu yıl Orkun Ozan A.Ş. yönetim kurulu başkanı ve ANSİAD kurucu üyesi Himmet Öcal’a verildi. Öcal’ın ödülünü ise Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya verdi.

ÜNİVERSİTELİLERE İŞ FİKRİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLÜ

İş Fikri Proje Yarışması’nda ‘Solvotermal Yöntemle Grafen ve Azot Katkılanmış Grafen Üretimi’ projesiyle Akdeniz Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Çağdaş Kızıl birinci, ‘Kurtaran Çağrı’ projesiyle Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri Eren Sallakcı ve Ensar Celepci ikinci, ‘Ox-Active Sanitizing’ projesiyle Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri Makbule Dene ve Oğuzhan Dal üçüncü oldu.

Jüri özel ödüllerinde ‘Explore Antalya’ projesiyle Luana Nanu birinci, ‘Acil’ projesiyle Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Gökay Çetin ikinci, ‘ekspertiz.com’ projesiyle Uluslararası Antalya Üniversitesi öğrencileri Mustafa Egemen Çiftçi ve Bican Ayça Acar üçüncülük ödülü alan isimler oldu.

İŞ FİKRİ LİSELERDE DE BAŞLAYACAK

Girişimcilik konusunun Türkiye’de 2000 yılında SİAD’ların Erzurum’daki toplantısında Türkiye’de bir girişimcilik haftası etkinlikleri kutlama kararıyla başladığını belirten ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, Antalya’daki işadamlarının da 13 yıl önce bunu düzenlemeye başladığını açıkladı. O günkü şartlardaki girişimcilik kavramına geriye gidilip bakılırsa Türkiye için çok yeni olduğunun görüleceğini dile getiren Ali Eroğlu, “Bugünkü noktada tüm siyasi partilerin geçtiğimiz seçim öncesindeki programları arasında da inovatif, yenilikçi ürün politikalarına yönelik destekleri bizim gibi diğer STÖ’lerin çabalarıyla ortaya çıkmıştır. Üç yıl önce başlayan iş fikri projelerine acaba başvuran olur mu diye düşünürken bizim hayallerimizin de ötesinde ve nitelikle projeler gönderildi. Önümüzdeki yıl lise seviyesinde de iş fikri üretmek adına yaygınlaşacak” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle