Hoşgeldiniz  

İşte koronavirüse meydan okuyup en çok gezen ilçeler

SEMİH KÖKEN | 26 Mart 2020 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel A- A+

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş üstünün sokağa çıkma yasağı ile her yaşta insan için önerdikleri ‘Evde kal’ önlemini değerlendirirken,  “Anadolu’da büyük ölçüde sağlanıyor ama İstanbul’u tutamıyoruz” dedi. En çok gezenlerin oturduğu ilçeler de belli oldu.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Bakan Koca’ya, “Evi anladım da odalara kapanmak da nedir?” diye sordu. Koca’nın verdiği yanıt şu oldu:

“Evdeki bireylerin birbiriyle teması kesmesi gerekiyor. İlişkinin minimize edilmesi şart. Kullanılan malzemenin paylaşılmaması gerekiyor, üç-beş adımlık mesafede kalmaları gerekiyor. Yaşlıların daha fazla etkilendiğini biliyoruz ama gençler ve orta yaşlılarda etkisi yok anlamına gelmez bu. Gençler taşıyıcı olabiliyor.”

Koca, “Peki evlere kapanma işi sağlanamadı mı?” sorusuna ise şu yanıtı veriyor:

“Anadolu’da büyük ölçüde sağlanıyor ama İstanbul’u tutamıyoruz. İstanbul’u görüyorsunuz. Herkesin evinde izole olması gerekiyor. Bunun sağlanması lazım. Bunun ciddiye alınması gerekir. En sert tedbir yasakla olabilir. Ama ille de devletin böyle bir yasak getirmesi mi gerekir? Hepimiz bu izolasyonu sağlayabiliriz. Bunun sağlanması için çağrılarımız devam edecek. Daha sert ve keskin çağrılar yapacağız. İki-üç hafta evimize kapanarak bu dönemi geçirebiliriz.”

İSTANBUL GEZİYOR

Veloxity isimli şirket, İstanbul’daki 1 milyon insanın akıllı telefonlarının dolaşım verilerini analiz ederek en fazla evde kalan semtleri belirledi. Bu son 7 günde göreceli olarak en fazla dolaşanlar şu bölgelerdeki kişiler olarak belirlendi: Esenyurt, Bağcılar, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik, Beykoz.

Buna göre son 7 günde İstanbul’da en çok ‘evde kalan’ bölgeler, Kadıköy, Ataşehir, Çamlıca, Fatih, Ataköy, Bakırköy, Florya, Etiler ve Şişli oldu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle